Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2011-12-01 06:00:00

Egyelőre ismeretlen a tettes, de hamarosan nevesítik: akár öt évet kaphat

Februárig nyomoznak a Fradi-sikkasztás ügyében

A Fradi-kasszából az előző vezérigazgató távoztával párhuzamosan eltűnt 25 millió forint után nyomoz a BRFK: legkésőbb februárban kiderül, van-e összefüggés Berki Krisztián és az eltűnt milliók között.

A Ferencváros előző vezetése alatt eltűnt milliók miatt tett feljelentést még februárban egy magát megnevezni nem kívánó – feltehetően most is az FTC alkalmazásában álló – magánszemély. Egyszerre három szervezettől, a Fővárosi Ügyészségtől, a Budapesti Rendőr-főkapitányságtól és a IX. kerületi rendőrkapitányságtól kérte a sikkasztás gyanújának kivizsgálását.


A veszteséglista: 25 millió, 23 okostelefon, két notebook, egy fényképezőgép

A feljelentés nyomán a sajtóban is elindult az Üllői úti tényfeltárás, a Blikk májusban közzétett egy dokumentumot, amelyen Berki Krisztián, korábbi vezérigazgató elismerte, hogy több tételben majdnem 25 millió forintot vett fel a Ferencváros pénztárából. Azt, hogy az aláírás valóban Berki Krisztiántól származik-e, a nyomozás hivatott eldönteni. A Népszabadság később arról írt, hogy Berki vezérigazgatói ténykedése alatt milliókkal károsították meg Kevin McCabe tulajdonost, ugyanis az Üllői úton kettős könyvelést vezettek: a légiósok lakásbérlésével, az utánpótlás-edzők fizetésével, de még néhány játékos bérével is „trükköztek” a Fradiban. A Kubatov Gábor elnök érkezése után elrendelt átvilágítás pedig megállapította, hogy hiányzik (a klub által korábban vásárolt) huszonhárom értékes okostelefon, egy digitális fényképezőgép, egy asztali számítógép és két notebook. A keresett műszaki cikkek nagyjából ötmillió forintot értek. Berki Krisztián a Nemzeti Sportnak azt mondta, nem tett el még 25 forintot sem az FTC pénzéből, nemhogy 25 milliót.


Lapunk a BRFK gazdaságvédelmi főosztályához fordult, hogy megtudja:

– Hol tart a nyomozás?
– Igaz-e, hogy 24 904 680 millió elsikkasztása után nyomoznak?
– Van-e az ügyben gyanúsított, ha igen, ki az (vagy kik azok)?
– Mikorra várható a nyomozás lezárása?
– Berki Krisztián volt vezérigazgatót valóban kihallgatták? Ő gyanúsított-e?

A BRFK sajtóosztálya levélben válaszolt kérdéseinkre, mivel azonban a nyomozás még folyamatban van, csak szűkszavúan. Annyi kiderült, hogy a BRFK gazdaságvédelmi főosztálya a sikkasztás gyanúja miatt valóban elkezdte a nyomozást, egyelőre ismeretlen tettes ellen.


A BRFK hivatalos válasza

A BTK 317. paragrafusának 5. bekezdése szerint az minősül sikkasztásnak, ha valaki „a rábízott dolgot jogtalanul eltulajdonítja, vagy azzal sajátjaként rendelkezik”, ami egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható, ha jelentős értékre (kétmilliótól ötvenmillió forintig) követik el. Súlyosbító körülmény, ha mindez bűnszövetségben, üzletszerűen történt.


Új határidőt kért a nyomozóhatóság

Mint kiderült, a nyomozás határideje december 24., de a sajtóosztály tájékoztatása szerint a hatóság indítványozta a hosszabbítást. Az új határidő két hónappal kitolja a nyomozást, amely ezek után előreláthatóan 2012. február 24-én zárul le. A BRFK akkor fogja bejelenteni, hogy valóban megalapozott-e a sikkasztás gyanúja. Ha igen, egyúttal nevesíteni is fogja, hogy kit ért az egyelőre ismeretlen tettesként aposztrofált személy alatt.

 

P. H. CS. – S. V. A.

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére

További cikkek Ferencváros
  • Mennyit érnek a marketingjogok a magyar fociban?
  • Miért az állam veszi meg a Fradi-pályát?
  • Milliárdokat veszíthet az Újpest tulajdonosa
  • Eltört arccsont, szándékosan lerúgott fradista
  • Détáriból ősszel edzőt csinált a Ferencváros
  • Détári szerint minden szép és jó a Fradiban
  • Rendőrt hívtak a Fradi-jegyre várók miatt Diósgyőrben
  • Bojkottálhatja a válogatottat a Ferencváros
  • Hol játszik a Fradi, ha építik a stadiont?
  • Fradi, Loki, Puskás: lecsillapodott a stadionépítési láz?

  • A hét java

    © mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.