Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2011-09-03 06:00:00

Egy kihagyott tizenegyes után is sikerült legyőzni a skandinávokat

Eufórikus nyilatkozatok a svédverés után

Két átkot is megtört a magyar labdarúgó-válogatott: 1995 után tudta legyőzni Svédországot, s 1985 óta először sikerült tétmeccsen jegyzett csapatot megvernie. A 2-1-es sikerrel a gárda megőrizte esélyét 2012-es Eb-re.

Hajnal Tamás kihagyott büntetője után még bosszankodtunk az első félidőben, ám a szünet előtt Szabics Imre megszerezte a vezetést (1-0), s bár Christian Wilhelmson egyenlített a hajrában (1-1), a mezőny legjobbja, Rudolf Gergely az utolsó pillanatokban belőtte a győztes magyar gólt (2-1).

„Nem mondom, hogy hiba nélkül játszottuk, de voltak gólszerzési lehetőségeink. Az előre játékban jeleskedett a csapatom, noha hátul voltak nehézségei, de azok, akik helyettesítették az eltiltottakat, a maximumot nyújtották. Hideg fejjel játszottunk, hiszen végig nem bírtunk volna rohanni, így ritmusváltásokra építettünk. De ami a legfontosabb, nyerő típusú játékosok voltak a pályán” – mondta a boldog magyar kapitány, Egervári Sándor.

Erik Hamrén, svéd szövetségi kapitány nagyon csalódott volt: „Kifejezetten gyengén futballoztunk az első félidőben, különösen annak az első huszonöt percében. Nagyon csalódott vagyok az eredmény miatt. A magyarok nagyon jól játszottak, főleg a kontratámadásaik voltak veszélyesek. Nem fociztunk eléggé agresszíven, csapatként nem működtünk megfelelően. Ezzel a vereséggel elszálltak a reményeink, hogy megszerezzük az első helyet a csoportban.”

„Senki nem fogadkozott, szerettünk volna egy jót focizni és megérdemelten nyertünk. Arra készültünk, hogy a földön tudjuk megverni az északiakat, s ez sikerült. Nagyon jó a közösség, nagyon örülök, hogy tagja lehetek ennek a csapatnak. Sokat kivett belőlünk a meccs, de nem hiszem, hogy probléma lenne a Moldova elleni keddi, idegenbeli találkozón, addig kipihenjük magunkat. Van egy tikos ágyunk, amelynek segítségével jól tudunk regenerálódni” – fogalmazott Szabics Imre, az első magyar gól szerzője (vezető képünkön, fotó: MTI/Koszticsák Szilárd).

A győztes találatot jegyző Rudolf Gergely szerint nem érdemtelen a siker: „Mindenki nagyon jól játszott. Életem egyik legfontosabb gólját szereztem. Ha azt akarjuk, hogy ez a meccs valóban értékes legyen, akkor a Moldova elleni meccsen is jól kell teljesítenünk, hiszen ki akarunk jutni az Eb-re. Nem szabad elszállnunk magunktól, tovább kell tenni a dolgunkat. A csapat egyre jobban összeszokik, megérdemeltük a győzelmet. Nem csak a csapatnak, egész Magyarországnak szól ez a siker."

„A közönség, amely hosszú idő óta várja, hogy végre valami történjen, végre megkapta az áhított győzelmet, és ez erőt adhat az egész magyar labdarúgásnak. Megható siker volt” – nyilatkozta boldogan a Sport TV szakértője, Nyilasi Tibor.

Mészöly Géza a Magyar Televízió vendégeként értékelt: „Fantasztikusat küzdött a magyar csapat, nagy dolgot vitt véghez, és megérdemelte ezt a diadalt. Nagyszerűen cserélt Egervári Sándor szövetségi kapitány, ez is kellett a sikerhez, de minden játékos dicsérhető.”

A csoport állása
1. Hollandia (7 meccs) 21 pont, 2. Svédország (7) 15, 3. Magyarország (8) 15, 4. Finnország (7) 9, 5. Moldova (7) 6, 6. San Marino (8) 0.

 

 

 

 

– mi/mti –

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.