Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2011-11-26 19:30:00

„Jól haladok, a kondicionális és a szakmai munka is keményen zajlik”

Erdeire nagyon figyelnek Németországban

Egy hete készül korábbi edzője irányításával Németországban Erdei Zsolt: a január 1-jén esedékes címmeccsére készülő Madár úgy érzi, minden simán és zökkenőmentesen alakult.

Erdei Zsolt kétszeres profi világbajnok ökölvívó túl van németországi felkészülésének első hetén: Madár december 31-én az egyesült államokbeli Anaheimben az amerikai Tavoris Cloud ellen lép szorítóba, a tét az IBF világbajnoki öve.

Zsolt edzéseit Hamburgban korábbi trénere, Fritz Sdunek irányítja. A koncentrált szakmai munkában a korábbiakhoz képest nagyobb hangsúlyt kapott az iskolázás és kesztyűzés, ám ezzel párhuzamosan tovább folytatódik Klink Zoltán erőnléti programja. Hamburgban nagy tempót diktál az Erdeit irányító team, napi két tréning – a délelőtti erőnléti, a délutáni bokszedzés – a program.


Sdunek mesterrel megint egy húron pendült Madár
Fotó: Marianne Müller – Erdei Zsolt Menedzsment Magyarország

„Úgy érzem, jól haladok a felkészülésemmel, a kondicionális és a szakmai munka is keményen zajlik – nyilatkozta saját honlapján Erdei. – Sdunek mesterrel egyből megvolt az összhang, és az első sparringolás is elégedettséggel töltötte el a szakmai stábot, és engem is, így ebben a formában vágunk neki a következő hétnek. Az étrendem is változatlan, nagyon odafigyelünk, mit és hogyan étkezem.”


Napi két edzés a menü
Fotó: Marianne Müller – Erdei Zsolt Menedzsment Magyarország

A 37 éves bokszoló négy hétig készül Németországban, ahonnan két héttel a meccs előtt, december 17-én repül az Egyesült Államokba. Erdei 2004 januárjától 2009 novemberéig a Boksz Világszervezet (WBO) félnehézsúlyú világbajnoka volt, majd a Boksz Világtanács (WBC) cirkálósúlyú övét szerezte meg. Ezúttal a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) félnehézsúlyú koronáját szerezheti meg, amennyiben legyőzi a címvédő Cloudot.

A 34. profi mérkőzésére készülő magyar bokszoló legutóbb júniusban lépett kötelek közé, Atlantic Cityben Byron Mitchellt győzte le technikai KO-val. Madár magyar idő szerint január 1-jén, nagyjából reggel négy és hat óra között vívja élete talán legfontosabb címmeccsét.

 

– mi –

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.