Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2011-10-11 06:00:00

A finnek ellen a Puskás-stadionban zárul az Eb-selejtezős sorozat

Egervári: álomszerű lehet a válogatott

Tét már nincs, a mai Eb-selejtező legfeljebb arra jó, hogy megszépítse az egyébként sem olyan csúf közelmúltat: a válogatott lemaradt a továbbjutásról, de azért győzelemmel búcsúzna.

„A magyar válogatott számára nincs olyan, hogy barátságos mérkőzés. Minden körülmények között győzelemre kell játszania, mivel egy egész országot képvisel” – fejtegette Egervári Sándor, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a Telkiben rendezett sajtótájékoztatón. A keddi, finnek elleni utolsó Európa-bajnoki selejtezőnek sajna már nincs tétje. Tudniillik a svédek pénteken idegenben is legyőzték a finneket (2-1-re), így biztossá vált: a magyar válogatott már győzelem esetén sem tudja befogni a skandinávokat. Az első helyen kijutott hollandok után a svédek játszhatnak pótselejtezőt. Egervári nyilván kicsit csalódott emiatt, hiszen elmaradt az annyira áhított bravúr, de azért konkrét célt fogalmazott meg a: „Ez a csapat mindig a maximumra törekszik, így az utolsó találkozóján is szeretné kiszolgálni a közönséget” – mondta. A tréner szerint „álomszerű” volna, ha a finnek legyőzésével a gárda 21 ponttal zárná az Eb-selejtezős csoportot, még akkor is, ha a továbbjutásról lecsúszott.


A gólzsák Rudolf nem, Dzsudzsák egy félidőre

Az már korábban eldőlt, hogy a selejtezősorozat legeredményesebb magyar játékosa, a hat gólt szerző Rudolf Gergely kihagyja a Puskás Ferenc Stadionban kezdődő meccset, ugyanakkor a kulcscsonttöréséből felépült Dzsudzsák Balázs játékára számít a kapitány. Igaz, valószínűleg csak csereként lép pályára az Anzsi Mahacskala szélsője. „Balázs egyelőre még nem kilencven perces játékos, de nagy kockázatot nem vállalunk azzal, ha pályára küldjük. A második félidőben abban a reményben állhat majd be, hogy hozzá tud tenni a játékhoz” – vélte a kapitány. Nem mellékes, az odavágón Dzsudzsák az utolsó pillanatokban szerzett góljával nyert a magyar válogatott a finnek ellen.


Nagy az optimizmus a magyaroknál

Egervári kapitány számít Sándor Györgyre is, a Videoton hatszoros válogatottjára: „Úgy gondolom, a találkozónak egyéni szinten is van tétje, ugyanis azoknak a játékosoknak, akik bekerülnek az együttesbe, bizonyítaniuk kell” – mondta a székesfehérvári középpályás. Juhász Roland csapatkapitány egyértelműen fogalmazott: „Győzni kell. Ez egy épülőben lévő csapat, és minden lehetőséget meg kell ragadnia, hogy előre lépjen. Remélem, ez sikerül, és mindez győzelemmel is párosul.”


Eb-helyszínen játszik a gárda

Miután a magyar válogatott nem lesz ott a jövő évi lengyel–ukrán közös rendezésű kontinensviadalon, kevés lehetősége lesz mérkőzést játszania, ezért az MLSZ köt le a csapatnak barátságos meccseket: november 11-én és 15-én is pályára lép a válogatott. Az egyik időpontban vélhetően Lengyelországban játszik majd a csapat, az Európa-bajnokság egyik helyszínén, míg a másik időpontra még ellenfelet és helyszínt keresnek a válogatottnak. Olyan csapatok jöhetnek szóba, amelyek szintén lemaradtak az Eb-ről. Az már eldőlt, hogy február 29-én Győrben Bulgáriát fogadja a magyar csapat.

Az E csoport állása
1. Hollandia 9 9 - - 35- 5 27 pont – már Eb-résztvevő
------------------------------------------------------------------
2. Svédország 9 7 - 2 28- 9 21 – már legalább pótselejtezős
------------------------------------------------------------------
3. MAGYARORSZÁG 9 6 - 3 22-14 18
4. Finnország 9 3 - 6 16-16 9
5. Moldova 9 2 - 7 8-16 6
6. San Marino 9 - - 9 0-49 0

MAGYARORSZÁG–Finnország, Puskás Ferenc Stadion (20)
Moldova–San Marino, Kisinyov (20)
Svédország–Hollandia, Solna (20:15)

 

– mi –

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére

További cikkek Magyar válogatott
  • Egervárié az évezred legjobb válogatottja
  • Kulcsember lett Angliában a magyar focisztár
  • Bukarestben is elénekelték a Székely himnuszt a hokisok! – VIDEÓ
  • Görbicz bedobná az időn túli hetest?
  • Mit akar az év magyar focistája?
  • Tényleg Egervári a legjobb edző?
  • Távozott a röplabdások kapitánya
  • Miért nem értékeli Egervári a válogatottat?
  • „Már csak ketten vagyunk a tizenegyből”
  • Kassai miatt büntette Egerváriékat az észt bíró

  • A hét java

    © mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.