Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2011-11-28 06:00:00

Az ősz meglepetéscsapatát saját pályáján verte a Ferencváros

Détári szerint minden szép és jó a Fradiban

Kétszer is hátrányban volt, végül mégis nyert a Ferencváros az év meccsén: Diósgyőrben 11 ezer néző előtt 3-2-re győzött, amivel négy helyet javított, és a kieső helyről két hónap alatt feljött a kilencedikre. Détári először volt elégedett.

Mi az abszolút rossz vállalkozás? Jegyüzérnek lenni egy NB I-es meccsen. A magyar liga szabályt erősítő kivétele a Diósgyőr FC: évek (évtizedek?) óta nem fordult elő, hogy egy magyar bajnokira feketén lehessen jegyet venni, s az utolsó 370 belépőért már vasárnap hajnal óta álljanak sorba a szurkolók. A diósgyőri futball-láz eredménye, hogy a szezon utolsó meccsén 11 ezer néző biztatta a csapatokat, s már a kezdés előtt egy órával megtelt a stadion.

A DVTK Seydi fejese nyomán szerzett vezetést, amit a Fradi egy kapitális kapushiba után egalizált: Rados kapus luftot rúgott egy hazaadásnál, a labda elgurult a lába alatt, amit Somalia a hazai kapuba paskolhatott (1-1). A félidő hajrájában a hazaiak Luque 25 méteres bombagóljával másodszor is vezettek (2-1), de a fordulás után már a Fradi uralta a meccset. A diósgyőri védelem egyik hibát a másik után követte el: Pölöskei és Somalia egyaránt élt a lehetőséggel, és fordított a Fradi (2-3). A stadionban csak kisebb rendbontás volt, ahogy a Fradi a pályán, úgy a lelátón a biztonságiak voltak erőfölényben.


Kisebb incidens a Fradi-táborban,  könnygázt fújnak a szimpatikus felirat környékén állókra
Fotó: MTI/Vajda János

Benczés Miklós, a DVTK vezetőedzője: – Változatos, de nem jó meccset játszottunk, nagyon sok volt a hiba. Védekezésben több ostobaságot követtünk el, többet tettünk a Ferencváros győzelméért, mint az FTC. Ilyesmi az őszi szezonban egyszer sem volt benne a játékunkban, ma többet hibáztunk, mint az egész bajnokságban.

Détári Lajos, a Ferencváros klubmenedzsere: – A csapat tartotta magát ahhoz, amiben meccs előtt megállapodtunk, mégpedig ahhoz, hogy nyernünk kell. Csodálatos időszakot töltöttünk együtt, minden szép és jó, de még nincs vége a szezonnak, van két fontos kupameccsünk. Feljöttünk a kilencedik helyre, aminek nagyon örülünk. Kialakult egy ütőképes csapat, de tavaszra még erősíteni szeretnénk. Mindenestre ez a keret bebizonyította, hogy nagyobb feladatokat is képes megoldani. Az a csapat jó erőt képvisel, amelyik képes három gólt lőni Diósgyőrben, ez jelent valamit.

 

S. V. A.

A nyitóképen: Pölöskei (FTC) két fejjel a mezőny fölött

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére

További cikkek Ferencváros
  • Mennyit érnek a marketingjogok a magyar fociban?
  • Miért az állam veszi meg a Fradi-pályát?
  • Milliárdokat veszíthet az Újpest tulajdonosa
  • Eltört arccsont, szándékosan lerúgott fradista
  • Februárig nyomoznak a Fradi-sikkasztás ügyében
  • Détáriból ősszel edzőt csinált a Ferencváros
  • Rendőrt hívtak a Fradi-jegyre várók miatt Diósgyőrben
  • Bojkottálhatja a válogatottat a Ferencváros
  • Hol játszik a Fradi, ha építik a stadiont?
  • Fradi, Loki, Puskás: lecsillapodott a stadionépítési láz?

  • A hét java

    © mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.