Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2011-10-09 07:00:00

Rendesen átírják a sportág térképét a szovjet és jugoszláv utódállamok

Briliáns kiscsapatok a foci Eb küszöbén

A magyar válogatott már elvesztette esélyét, hogy ott legyen a 2012-es Eb-n, ám néhány kis csapat még reménykedhet a pótselejtezős helyben, sőt a közvetlen kijutásban is. Kik ők?

Változnak az idők az öreg kontinens labdarúgásában, korábban sehol sem jegyzett országok válogatottjai ostromolják az elit kapuját, miközben az elmúlt évtizedek sikercsapatai közül jó pár csúnyán leszerepelt. Sajnos a magyar válogatott – bár jóval várakozáson felül szerepelt – túl erős riválisokat kapott, Hollandia és Svédország más focikasztban szerepel egyelőre. Több – egyelőre nem jegyzett – válogatottnak azonban összejöhet a nagy dobás, nézzük hogyan!


Örményország bravúrra vár

A B-csoportban Örményországnak már „csak” egy bravúr kell a pótselejtezőt érő második helyhez, Dublinban kell legyőznie az egy ponttal előtte álló Írországot Némileg csökkenti a szovjet utódállam esélyeit, hogy a csoport első játéknapján hazai pályán is kikapott 1-0-ra az írektől, ám azóta csak Szentpéterváron maradt alul, így előzi meg Szlovákiát és Macedóniát.

A C-csoportban az észtek vezetnek egy egységnyivel Szerbia előtt, ám ők már nem lének pályára, míg déli szomszédainkra még vár egy mérkőzés, igaz nem könnyű. A szerbek Szlovéniában lépnek pályára, s mindenképpen nyerniük kell, hiszen nem elég pontszámban beérniük Észtországot, mivel az egymás elleni összevetésben a balti állam válogatottja lenne a jobb.


Révben az alig fél évtizedes állam csapata

A D-jelű hatosban Bosznia-Hercegovina ennél is jobban áll, nekik a pótselejtező jelentené a rosszabb kimenetelt, hiszen ha a zárónapon nyernek Párizsban, megelőzik a jelenleg egy ponttal előttük járó franciákat. A play off párharc azonban vereség esetén is megvan, miközben Romániának esélye sem volt erre. Az E-csoportban Montenegrónak már izgalomra sincs oka, hiszen biztos második Anglia mögött. Svájc, Wales és Bulgária a vert mezőnyben, miközben az alig félévtizedes önálló múltra visszatekintő állam csapata készülhet a pótselejtezőre. És ez igazi bravúr!

 

M. B.

 

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.