Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2011-01-11 16:33:00

Az egykori világelsőt is lemosta Aucklandben

Arn, a nagy visszatérő

A 2007-ben még német színekben teniszező Arn Gréta simán verte a korábbi világelső Marija Sarapovát a WTA aucklandi keménypályás tornán. A kettős állampolgárságú Arn még felérhet Szávay Ágnes hírnevéhez.

A most már két tornagyőzelemmel - az elsőt Estorilban szerezte, 2007-ben -  rendelkező 31 éves, a világranglistán 58. helyen álló Arn épp egy korábbi német honfitársát verte meg két játszmában a múlt heti, 220 ezer dollár összdíjazású új-zélandi torna elődöntőjében 7:6, 6:3-ra. A három nyelven beszélő Arn ugyanis a napvilágot Budapesten látta meg, magyar szülők gyermekeként, de Németországban nevelkedett.

Az első WTA megmérettetésére is ott került sor, amatőrként, szabadkártyával indulhatott el. 1997-ben kezdte el professzionális szinten a teniszt a jobbkezes, kétkezes fonákot ütő Arn, aki érdeklődik a divat, a lakberendezés és a művészetek iránt is.

Sarapova legyőzését követően Arn a következőket nyilatkozta: -–  Amikor elkészült a sorsolás, arra gondoltam, hogy a negyeddöntő meglehet. De tudtam, hogy ott Mariját kapnám, és azzal vége is lehet. Három éve voltam utoljára WTA döntőben. Az emlékek be-bevillannak, ott egy másik ásszal, Azarenkával játszottam, és nem gondoltam volna, hogy sikerül megvernem -– emlékezett vissza.

A magyar női válogatottnak is két éve tagja, így hazánk színeiben ott lehetett a 2008-as pekingi olimpián is, amit elmondása alapján rendkívüli módon élvezett, már csak azért is, mert számos világsztár élsportolóval találkozhatott.

 

Arn megnyerte az aucklandi keménypályás WTA tornát. A döntőben két szettben (6:3, 6:3) nagyon simán verte a nála tíz évvel fiatalabb Yanina Wickmayert. Meccslabdánál kettős hibát ütött Arn, amitől igencsak ideges lett, de azonnal sikerült meggyőznie magát, hogy érdemes kockáztatnia. Az új-zélandi győzelmével saját megfogalmazása szerint egy álma vált valóra, amit még mindig nem tud teljesen felfogni. Wickmayer az elveszített finálé után nem emelte magaslatokba ellenfelét, pusztán annyit nyilatkozott, hogy egyszerűen rossz napja volt.


Vér Viktória

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.