Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Sport
2011-12-31 07:00:00

Idén olyasmi is megtörtént, amit még elképzelni is nehéz

2011 bizarr sporthírei

Mi sem kerülhetjük el a visszapillantást, 2011 olyan volt, amilyen. De milyen is? Az esztendő legviccesebb, legfurcsább, legmeglepőbb híreit gyűjtöttük össze.


Csúcs: 36 kiállítás egy meccsen


Munka közben Rubino bíró

Világrekordot döntött Damien Rubino argentin játékvezető, aki 36 kiállítással zárta az ötödosztályú Claypole–Victoriano Arenas bajnokit. Rubino már az első félidőben kiállított egy játékost, majd egy folyton reklamáló másiknak a szünetben mutatta fel a piros lapot. A második félidőben tömegverekedés tört ki a pályán, amelybe a játékosokon kívül az edzők és a szurkolók is bekapcsolódtak, Rubino pedig a 2-0-s hazai győzelemmel végződő meccs után 36 embert írt be a jegyzőkönyvbe, mivel utólag a pályán lévőkön kívül a cseréket és az edzői stáb tagjait is kiállította.


Nem szól, csak mutogat az edző


És akkor azt mondtam neki, hogy elzárás!

Egy meccs utáni nyilatkozat során csupán némajátékkal, pantomimes mozdulatokkal válaszolt a kérdésekre Konsztantin Papazov, a bolgár Levszki Szófia kosárlabdacsapatának vezetőedzője, mivel egy korábbi bajnokit kommentáló nyilatkozatáért megbírságolta őt a helyi szövetség. Az egykori bolgár szövetségi kapitány 2600 levás büntetést kapott szókimondásáért, s ezúttal úgy döntött: inkább meg sem szólal. Nyolc kérdésre is hang nélkül, csupán mutogatással válaszolt a Szpartak Pleven felett aratott diadal után. Szerinte az újságírók mindent megértettek, és olyan jól működött a dolog, hogy felvetette: a jövőben is csak mutogatással válaszol az újságíróknak.


Nyakkendője miatt rúgták ki

Egy chicagói autókereskedésből kitettek egy alkalmazottat, miután Green Bay Packers-nyakkendőben ment dolgozni egy nappal azután, hogy az NFL Nemzeti főcsoportjának fináléjában a Packers legyőzte a Chicago Bearst – jelentette az MTI. Az üzletvezető attól tartott, hogy az ősi rivális emblémája elijeszti majd a vevőket. John Stone azért viselte a ruhadarabot, mert így akart tisztelegni nagymamája emléke előtt, aki Green Bay-rajongó volt. Felettese ötször szólította fel Stone-t, hogy vegye le a nyakkendőt, ám ő minden esetben megtagadta, ami végül az állásába került. Az üzletvezető állítása szerint azért tette ki alkalmazottját, mert cége reklámjaiban többször szerepelt a Bears, emellett attól tartott, hogy az ősi rivális emblémája elijeszti majd a vevőket.


Túlbuzgó vámtiszt lett a Trezeguet-mez végzete


Igen, ez a mez volt az: az enyészeté lett

Megsemmisítette egy túlbuzgó francia vámtisztviselő David Trezeguet 1998-as vébédöntőn viselt mezét, mert azt hitte, hogy hamisítvánnyal van dolga. Olivier Demolis az interneten vette egy brazil kereskedőtől a mezt, és 7350 eurót fizetett érte. A gyűjtő végig követte a mez útját Brazíliából Franciaországba. Amikor viszont jelentkezett érte, azt mondták neki, hogy a mezt a vámhivatal megsemmisítette, mert egy tiszt szerint igen rossz állapotban volt, és ezért nyilvánvaló, hogy hamisítvány. A vámhivatal azzal védekezik, hogy hasonló még sohasem történt, de ezzel együtt sem akar kártérítést fizetni. Olivier Demolis azonban nem nyugszik, ügyvédet fogadott, és sérelmével már eljutott Sarkozy elnökhöz és Trezeguet-hez is.


Mi vaaaan? Sakkbox!


Vagy matt, vagy K. O.

Új sportág indult hódító útjára, amelyik egyszerre igényli a fizikai és a szellemi tökéletességet: a sakkbokszban a találkozók tizenegy menetből állnak, a kollégák hatot sakkoznak, ötöt bokszolnak. A meccs négyperces szellemi szakasszal kezdődik, amelyet három perc ökölvívás követ. Azonnali győzelmet ér, ha a versenyző mattot ad ellenfelének, de ha ez nem sikerül, az is jó, ha egyszerűen kiüti. A sakkboksz ötletgazdája Iepe Rubingh alternatív művész. A férfi azzal szerzett hírnevet magának, hogy sikeres akciói egyikének keretében előidézte Tokió legnagyobb közlekedési dugóját, ám a mutatványért tíz nap börtönt kapott.


Messit egy faluba!


Hiába a franciás ügyeskedés, egyelőre marad Barcelonában

Egy francia falusi labdarúgócsapat elnöke szerette volna leigazolni Lionel Messit, de a Francia Labdarúgó-szövetségben nem fogadták kitörő örömmel az argentin zseni szerződtetésének tervét, és eltiltották a klubvezetőt, aki csak viccnek szánta az egészet. A francia FC Borne csapatának elnöke, Cedric Enjolras a 400 lelket számláló település – a Felső-Loire menti osztály második ligájában szereplő – labdarúgócsapatának első embere próbaképpen töltött ki egy interneten beadható átigazolási lapot, és Messi neve jutott eszébe, amikor a leigazolandó játékos nevéhez ért. „Úgy döntöttem, regisztrálok egy átigazolási kérelmet, hogy megnézzem, miként működik az eljárás. Lionel Messi nevét írtam be, a születési dátumát és a klubja nevét. Ezután elküldtem a kérelmet a szövetségnek. De a ligában kiakadtak, és nem továbbították a Barcelonának. A szövetség ráadásul nem találta viccesnek, és eltiltott” – idézte az Origó a klubelnök szavait.

 

– mi –

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.