Vans napszemüvegek
Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Társadalom
2010-12-22 14:06:00

Jézus rendezi a hitgyülisek tartozásait?

Törlesztés helyett imádkoznak

A ceglédi Hit Gyülekezetének honlapján olvasható hozzászólások szerint a gyülekezet tagjai speciális szolgáltatásban részesülnek. Adósságeltörlő kenet a neve, és erősebb, mint az adóhivatal.

Egy vasárnap a pásztor az adósságeltörlő-kenetről prédikált. Éreztem, hogy erre van szükségünk. A tanítás végén egyenként imádkozott azokért, akik kérték az adósságrendezésnek ezt a módját – kezdi egy hozzászóló tanúságtételét a ceglédi Hit Gyülekezetének honlapján, az Adósságeltörlés címen futó fórumon. Mint kiderül: sok esetben a gyülekezeti lelkipásztor imája után az adósság úgy eltűnik, mintha sosem lett volna.


Isten fizesse meg

Úgy látszik, a hozzászólók nem kifejezetten szoktak adósságot törleszteni, ugyanis vagy
valamelyik telefonszolgáltatónál, vagy az adóhatóságnál volt felgyülemlett hátralékuk, mikor „a rendezésnek ezt a módját” választották. „Egy nap valahogyan a pénzügyi dolgokról beszélgettünk, ekkor derült ki, hogy ebben az évben valójában még nem fizettünk járulékokat, és az adóelőleget is jó ideje nem utaljuk át, mivel valamiből élni kell. Ekkor csupán az APEH felé nagyjából milliós tartozásunk volt.” – írja egyikük. Beszámolójuk szerint többnyire az ima utáni napokban hivatalos értesítést kapnak, hogy az adósságuk törlésre került.

Felhívtuk a gyülekezet ügyeletesét, aki érdeklődésünkre közölte: mindenkinek működik az adósságeltörléssel kapcsolatos kenet, aki igénybe veszi hit által, a Bibliában leírtak szerint. Kíváncsiak lettünk volna, hol buzdít a Szentírás arra, hogy törlesztés helyett imádkozzunk, mire a gyülekezet illetékese a súnémi asszony  történetére utalt. Arra a kérdésre, hogy hitetlenek, vagy más vallásúak adósságának eltörléséért imádkoznának-e, azt felelte: természetesen a gyülekezet feladata közbenjáróként mindenkor imádkozni a kívülállókért. Felvetésünkre, hogy nem imádkoznának-e Magyarország adósságállományának eltörléséért is, azt felelte, részletesebb információkkal pillanatnyilag nem szolgálhat, és reményét fejezte ki, hogy erről most nem készül újságcikk. Efelől nem tudtuk megnyugtatni, de megígértük, hogy a nevét nem közöljük.

 

Az APEH hirtelen méltányossá válik

 A magát Magyarország negyedik legnagyobb egyházának nevező közösség ceglédi szájtjának „adósságeltörlés” rovatában kiderül: egy gyülekezeti tag rövid időn belül két határozatot is kapott az APEH-től, amelyben közölték, hogy nem rendezett tartozását törölték, öszesen 92 ezer forint értékben. Egy másik bizonyságtevő elmondja: 54 ezer forintot nem fizetett be az egyik telefontársaságnak, csak imádkozott az adósságeltörlő kenetért, s kisártatva jött az értesítés, hogy 50 ezer forintot elengedett a cég. (Arra nincs utalás, hogy miért nem az egészet.) A hozzászóló így fejezi be: „Van egy kisebb összegű hitelünk, amit még három évig kell törlesztenünk, de most már van hitünk erre is, hogy még idő előtt meg tudunk szabadulni ennek a terhétől, az adósság eltörlő kenet által!”

Úgy tűnik, a kenet azoknál is működik, akik az igehirdetésénél és imákozásnál nincsenek jelen, ugyanis az egy hölgy a honlapon  beszámol róla: nem is hallotta a prédikációt, csak a gyülekezeti tagok meséltek róla, és a követlező héten az APEH elengedte 120 ezer forintos tartozását. Az ügyben keressük az adóhivatalt is; egyelőre nem találtunk a hatóság szolgáltatásai közt olyat, hogy rendezés nélküli adósságokat törölnének el, és ezekről küldenének értesítést. Természetesen Istennek semmi sem lehetetlen.

 


A Királyok 2. könyvében a súnémi asszony története szerint Elizeus próféta megsegített egy két fiát egyedül nevelő özvegyasszonyt (kollégája feleségét), akinek gyermekeit a hitelező el akarta vinni rabszolgának. A próféta arra kérte az asszonyt: szerezzen egy csomó edényt és töltse meg olajjal. A hölgynek nem volt olaja, töltögetés közben viszont lett (csoda). Az olajat később el tudta adni, így kifizette az adósságát.


 

– mi –


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.