Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Mai morzsa
2012-01-26 10:00:00

Mániás depresszió és hit

"Nem maradok el tőled, sem el nem hagylak téged." (Zsid 13,5)

Hosszú időbe telt, amíg megtanultam egészséges módon foglalkozni a betegségemmel és aggodalmaimmal, de az Úr sohasem hagyott el. Fotó: innen

Az ige, amit aznap reggel olvastam a naptáramban – Mt 28,20 – mániás depresszióm ellenére a jó reménység erőteljes szava lehetett volna számomra, de olyan ideges voltam azon a reggelen, hogy nem figyeltem az Írás szavaira. Aztán az egyik kontaktlencsémet elvesztettem. Jó darabig eltartott, míg megtaláltam a naptárhoz tapadva. Ez arra bátorított, hogy újra megnézzem az aznapi igét. Zaklatottságom nem tűnt el azonnal, de az Úr arra használta elvesztett kontaktlencsémet, hogy emlékeztessen Krisztus ígéretére, miszerint örökké velem lesz, az aggodalmas perceimben is. Az Úr betartotta ígéretét.

Hosszú időbe telt, amíg megtanultam egészséges módon foglalkozni a betegségemmel és aggodalmaimmal, de az Úr sohasem hagyott el. Megtanultam figyelni az Írás szavaira, és körülvenni magam velük, Isten állandó jelenlétének jeleiként.

Még kell gyógyszert szednem, hogy karbantartsam a betegségem, de szélsőséges aggodalmaskodásom elmúlt. Ahogy megtanultam a Szentírásból meríteni, Isten megszabadított félelmeimből. Ma már a Biblia nemcsak reményt ad a nehéz időkben, hanem segít mindenkor látnom és ünnepelnem a Krisztusba nyert életet.

Urunk, nyisd meg szemünket szavad által, és segíts, minden helyzetben tisztábban látnunk téged. Ámen.

Az Írás szavai többek egyszerű szavaknál.

Barbara Gail Bliss (Colorado, USA)

Forrás: Csendes Percek

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.