Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Kultúra
2011-06-29 17:15:00

Szent misék, koncertek, filmek és brazil tánc Egerszalókon

Mitől egész a család?

Július 13. és 17. között rendezik meg a 29. Egerszalóki Ifjúsági Találkozó és lelkigyakorlatot, amely több évtizede magyar katolikus fiatalok százait vonzza a Kárpát-medence minden pontjáról.

A találkozó idei központi témája a család lesz, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia által meghirdetett Család Éve kapcsán, – a „Férfinak és nőnek teremtette őket.” (Ter 1,27) valamint a „Senki sem sziget.” (Thomas Merton) mottók – arra hívják idén a fiatalokat, hogy segítsék győzelemre az igazi, boldogító értékeket, amelyeket önmagunkban kell megteremteni.

Olyan kérdéseket vizsgálnak majd, mint a család egysége, pl. lehet-e egész a család apa, vagy anya nélkül? A találkozó szervezői azt szeretnék, hogy a család legyen értékgyűjtő fórum. Korunkban túlárad az információk sokasága. Igen nagy intelligenciát igényel az információk kiválogatása és az igazi értékek megtalálása. Ebben a nagy feladatban az egész családnak részt kell vállalnia.

A fő gondolat kifejtését és elmélyítését segítik az egyházi és a civil életből hívott előadók és a kiscsoportos műhelyfoglalkozások is, amelyek lehetőséget nyújtanak fiataloknak az elhangzottak feldolgozására, élményeik és gondolataikat megosztására.

A fiatalok Kerényi Lajos piarista és Ternyák Csaba érsek mellett idén találkoznak majd Bíró László tábori püspökkel, az MKPK (Magyar Katolikus Püspöki Konferencia) családreferensével; Beer Miklós váci megyéspüspökkel, Kormosné Debreceni Zsuzsával a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Családpolitikai Főosztályától, a Népesedési és Családügyi osztály vezetőjével, Dr. Gloviczky Eszterrel, Pál Ferenc („pálferi”) atyával, Forgács Jánossal és feleségével, Zsuzsával a Fokoláre Mozgalom tagjaival.

A szentmiséken és a programok közötti átkötő zenekarok idén a Jel 'n' Lét és az Imperfectum együttesek lesznek. Műhelyeket tartanak a Mécs, a Házas Hétvége, a Pure Fashion, Szent Ferenc Kisnővérei, a NOE, a RÉV, a KIFE, a Jezsuiták, a Verbiták, a Fokoláre Mozgalom, Fodorné Vincze Anna pszichológus, Dr. Kovács Kázmér szülész-nőgyógyász és Kerényi Lajos. A fentiek mellett idén is lesz filmes műhely és kézműves foglalkozás is.

A fesztivál programjának keretében fellép még az evangélikus Miska együttes, a katolikus Imperfectum együttes és a Shalom közösség, akik meglepő módon brazil táncot is fognak tanítani.

 

-mi-

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.