Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Kultúra
2010-12-22 17:13:00

Nem várt többet a Megasztártól az a capella virtuóz

Bolyki Balázs, a keresztény sztár

A Megasztár 5 népszerű versenyzőjét, a világhírű Bolyki Brothers énekesét, Bolyki Balázst kérdeztük abból az alkalomból, hogy december 28-án adja első önálló koncertjét a Millenárison.

– Vajon mi késztetett arra egy profi énekest, hogy elinduljon a Megasztár 5-ben?

– A tudtom nélkül, viccből neveztek be a barátaim. Én csak arra eszméltem, hogy telefonon keresnek a televíziótól, hogy időpontot egyeztessenek velem a meghallgatásról. A dolgot először annyira nem vettem komolyan, hogy - mint egy biztosítási ügynöknek - elköszöntem, majd leraktam a kagylót. Később visszahívtak, és ekkor döntöttem úgy, hogy elindulok.

 

 
 

 

 


Fotó: Simonyi Balázs 


– Nem sikerült bejutnia a legjobb 13-ba, miután a nézők Kállay-Saunders Andrást jutatták tovább a párbajt követően. Mennyire volt csalódott?

– Csalódás nem ért emiatt. Csupán egyetlen ember lehet az, aki minden párbajt megnyerhet, és egy percig sem gondoltam, hogy az én leszek. Andrást nagyon tehetséges énekesnek tartom, ő már Amerikában is bizonyított. A Puff Daddy rapper nevével fémjelzett, a miénkhez hasonló műsorban olyan jól szerepelt, hogy csak az utolsó körben esett ki. Csalódásom legfeljebb abban áll, hogy a zsűri elmarasztaló jelzővel nem a hangomat, vagy az előadásomat illette, hanem a megjelenésemet kritizálta. A műsor után csaknem másfél ezer levelet kaptam, hogy ne törődjek a kudarccal.

– A Bolyki Brothers-el az elmúlt húsz évben bejárták a világot, pár éve felléptek a sanghaji Concert Hall-ban. Hogyan fogadták önöket, mit szólt muzsikájukhoz a kínai közönség?

– Megdöbbentő volt a fogadtatás. A rádióban, de a szállodánk csatornáin is rólunk volt szó, és a dalainkat játszották. Az emberek megismertek az utcán, és a taxik fejtámláiba beépített monitorokon is magunkat láttuk. Az acapella-féle zenei stílus, a hangszeres kíséret nélküli, többszólamú kórusmű Kínában kevéssé ismert. Talán ennek volt tudható a sanghaji koncert sikere.

– A Bolyki Brothers dalszövegei ismertek a keresztény motívumokról.

– A dalok 99 százaléka zsoltárok, valamint evangéliumok szövegei. Mindannyian gyermekkorunk óta hívő keresztények vagyunk, keresztény nevelést kaptunk, és a lelkiismeret gyakorlása ma is a mindennapi életünk része.

– Templomi koncerteket is adnak.

– Igen, és az egyik legemlékezetesebb magyarországi fellépésünk is egy templomban volt. Kevesen voltak ránk kíváncsiak. A koncert után egy idős ember odajött hozzám, és azt mondta: „a szükségben és nehézségben az ember könnyebben maradhat az, aki, de a bőségben nehezen tudja nem elengedni magát. Maradjatok olyanok, amilyenek vagytok, és varázsoljátok el az embereket!”. Jókívánságaitól meghatva, és azzal a különös boldogsággal, amelyet akkor éreztem, választ kaptam arra, hogy miért is élek úgy, ahogy.
 

Horváth Balázs

Kapcsolódó oldal:
www.bolyki.hu/
 

 

 

 

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére

További cikkek Híres ember
 • Erdei szerelmes, és rájött: 27 évig rosszul csinálta
 • Kisegyház-interjúk: ami már kínos Németh Sándornak?
 • Korda György és Balázs Klári
 • A Gyűrűk Ura írója és a nagy fordulat
 • Sötétség délben: magyar volt a múzsa
 • Mit ünnepelnek a keresztények szilveszterkor?
 • „Tudtam, hogy vége mindennek” – interjú Pajor Tamással
 • Petőfi halálát el kell felejteni?
 • Böjte atya a szegedi Csillagbörtönben
 • AIDS-világnap: híres művészek, akik hordozták a vírust

 • A hét java

  © mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.