Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Kultúra
2011-11-17 20:00:00

Egész életüket tették fel, hogy könnyítsenek a szenvedésen

Az 50 platinalemezes banda Magyarországon

November 18-án először koncertezik Magyarországon Darlene Zschech, a Hillsong ausztrál gyülekezet énekesnője, dalszerzője. A Hillsong nemcsak zenéjével, hanem üzenetével is hatalmas rajongótábort szerzett.

Darlene Zschech és az 50 platinalemezes Hillsong zenekar péntek este Debrecenben, a Főnix Csarnokban lép fel. Tovább emeli majd az est fényét a 180 tagú budapesti Golgota Gospel Kórus közreműködése, akik néhány dal erejéig biztosítják a Hillsong Live koncertfilmekről ismert grandiózus kórushangzást és látványt. Az ausztrál Darlene Zschech az úgynevezett CCM (Contemporary Christian Music), a keresztény könnyűzene műfajának „nagyasszonya”, közel nyolcvan szerzeményt és számos könyvet jegyez. Az énekesnő és a keresztény könnyűzene népszerűségét jelzi, hogy a Hillsong lemezek megjelenésükkor rendszeresen az amerikai slágerlisták csúcsán debütálnak, sőt a Kiálts az Úrhoz című sláger az amerikai Megasztár (American Idol) ötödik szériájának egyik csillagdala volt.

Darlene Zschech-t a Kiálts az Úrhoz tette híressé: megközelítőleg 25-30 millió templomba járó ember énekli hétről hétre. Eddig mintegy húszan dolgozták fel a művet. Az énekesnő emellett szenvedéllyel vesz részt más dicsőítő csoportok és dalszerzők nevelésében és képzésében, és három könyvet is írt: Extravagant Worship (Extravagáns imádat), The Kiss of Heaven (A menny csókja) és a legújabb, The Great Generational Transition (A nagy generációs átmenet).


Zschech legnépszerűbb slágere. 30 millióan éneklik

Sok évvel ezelőtt Darlene és férje, Mark egész életüket arra tették fel, hogy minden erejükkel könnyítsenek az emberi szenvedésen, és hogy választ adjanak rá. Életük egyik legnagyobb örömének azt tartják, hogy a Compassion International gyermeksegítő szervezet munkájában vehetnek részt. Egy 2004-es közép-afrikai Compassion-út volt az, ahol Mark és Darlene elhatározta, hogy elindítják a Hope: Rwanda-t (Remény: Ruanda), egy olyan globális kezdeményezést, melynek célja reményt hozni egy olyan nemzetnek, amelyet látszólag elfelejtettek a borzalmas, 1994-es népirtás óta. A 100 Days of Hope-tervet (A Remény 100 napja, 2006. április 6. - július 15.) úgy időzítették, hogy lefedje ugyanazt a száz napot, amely során megközelítőleg egymillió embert mészároltak le kegyetlenül.

„Mindenek előtt egy olyan nő vagyok, aki teljes szívével szereti Krisztust, és úgy szolgálja őt, hogy szereti a családját, szolgálja a gyülekezetét, és azok nevében is szót emel, akik ezt nem tudják megtenni saját maguk.” – mondja magáról Darlene, aki férjével, vejével és három lányával Sidney-ben él.


Egy elképesztő hatású gyülekezet

A pünkösdi karizmatikus Hillsong gyülekezet elődje, a Hills Christian Life Centre 1983-ban Sidney-ben alakult Brian és Bobbie Houston lelkipásztorok bábáskodása alatt. A 45 főből mára az ausztrál történelem legnagyobb gyülekezetévé nőtte ki magát. Ma a Hillsong gyülekezet a Hills District-nél lévő 21 holdas modern üzleti parkból és a Sidney szívéhez közeli waterloo-i kortárs létesítményből működik. Minden hétvégén több mint 20 ezer fő vesz részt az alkalmakon. A gyülekezet hírneve egyre inkább terjed, ahogy folyamatos hatást gyakorolnak Ausztráliára és sok más nemzetre. A Hillsongnak vannak gyülekezetei Lonbonban (A Hillsong London dicsőítő csapata tavaly fellépett Budapesten), Kijevben, és újabban Fokvárosban, Stockholmban, Párizsban és Moszkvában is. Nemrég kezdték meg a New York-i gyülekezet plántálását. A Hillsong Nemzetközi Vezetőképző Főiskola a vezetők pásztori, zenei és szolgálói szaktudásának növelése, fejlesztése mellett kötelezte el magát és a Föld minden tájáról vonz diákokat.


Azok nevében is szót emel, akik ezt nem tudják megtenni

„Látok egy gyülekezetet, amelynek a szívből jövő imádata megérinti a Mennyet, és megváltoztatja a Földet; imádat, amely hatással van az emberek dicsőítésére a föld minden szegletén, magasztalja Krisztust a hit és remény erőteljes dalaival. Látok egy gyülekezetet, amelynek hívására folyamatosan válaszolnak Krisztus megváltó üzenetére a bűnbánó emberek. Igen, látok egy gyülekezetet, amely annyira függ a Szent Lélektől, hogy semmi nem állíthatja meg, vagy állhat ellene; egy gyülekezetet, ahol az emberek egységben vannak, imádkoznak és telve vannak Isten Szellemével." – hangzik Brian Houston víziója a Hillsongról és az ideális gyülekezetről.

A Hillsong zenéje Magyarországon is nagy rajongótáborral rendelkezik. „Több mint egy évtizede meghatározó szerepet tölt be az életemben az ausztrál Hillsong gyülekezet dicsőítő csapata. Zenéjük, dalaik egyedisége, és az Istent dicsőítő emberekre gyakorolt elképesztő hatása már régóta arra késztet, hogy minél több daluk jelenjen meg magyarul is." – így Pintér Béla, a magyar dicsőítő zene egyik apostola, aki több mint egy évtizede adja ki itthon a lefordított Hillsong-lemezeket.

Hillsong Alapértékek

Mi egy olyan Egyháznak vagyunk a része…
…akik a szeretet eszközével gyakorolnak hatást az emberi szükségletekre. Elfogadunk, segítünk és értékelünk másokat, miközben megbékítjük az emberiséget Jézussal, önmagukkal és másokkal.
…akik hisznek abban az emberben, aki Jézusnak odaszánt élettel valósítja meg Isten adta célját.
…akik a mindennapi életet örömmel, hitelességgel és teljességgel élik.
…akik modernek és haladóak, alkotunk és fejlesztünk Isten ösztönzése által és partneri kapcsolatot létesítünk, összefogunk másokkal.
…akik keresik a lehetőséget, hogyan ápoljuk, illetve terjesszük Isten szabadságra vonatkozó üzenetét helyi, nemzeti és globális szinten személyes részvétellel, példával és nagylelkűséggel.

Forrás: innen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

mi

A képek innen.

További infók a koncertről itt.
 

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére

További cikkek Rock
  • Búcsúzik az élettől a Grammy-díjas sztárénekes (videóval)
  • Mi az a környezetvédő zene?
  • A legátszellemültebb szilveszteri dalok
  • Hitetlen bandák, de Jézus a nevük (videóval)
  • Nincs menekvés, itt a teológiai hip-hop!
  • A Rage Against the Machine gitárosa a kapitalizmus ellen
  • A Gibson-gitárok miatt irtják az esőerdőket?
  • Nem Patti Smith bűneiért halt meg Jézus?
  • Holnap lesz a legnagyobb keresztény fesztivál!
  • Orvosi műhiba miatt halt meg Michael Jackson?

  • A hét java

    © mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.