Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Könyvajánló
2011-03-21 15:00:00

Könyvajánló

A szeretet mint életforma

Míg Chapman szeretetnyelvekről írt könyveinek témája a szeretet kommunikációja, ebben a könyvben azokat a vonásokat veszi sorra, melyeket a szeretet mint magatartásforma magába foglal. Ezek a következők: kedvesség, türelem, megbocsátás, udvariasság, alázat, nagylelkűség, őszinteség.

"Az egyes tulajdonságokról szóló fejezetek önfelmérő kérdőívet, gyakorlati útmutatót, és a feldolgozást segítő kérdéseket tartalmaznak, melyek a szeretetre jellemző magatartásformák elsajátítását segítik elő. Könyvét tanácsadói gyakorlatából és a mindennapi életből vett példákkal és esetekkel teszi olvasmányossá." (www.haramat.hu)

„A szeretet jelenségének tanulmányozása során a szeretetteljes ember hét jellemző vonására lettem figyelmes, melyek a következők: kedvesség, türelem, megbocsátás, udvariasság, alázat, nagylelkűség, őszinteség. Ez a hét vonás nem homályos érzelmeket takar, hanem olyan magatartásformákat és szokásokat, amelyeket bárki elsajátíthat, aki a szeretet mellett dönt. Ha ezeket a hétköznapokban megvalósítható, alapvető gyakorlati vonásokat mindennapos készséggé fejlesztjük magunkban, figyelemreméltó eredményt érhetünk el: kapcsolataink kielégítőbbé és örömtelibbé válnak.” (Gary Chapman)

Várható megjelenés: április

 


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.