Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Isteni művek
2011-03-19 17:51:00

Isteni művek

Sinead O’ Connor: Something Beautiful (koncertrészlet)

Sinead O’Connor ír énekesnőnek igen nehéz gyermekkora volt: szülei korán elváltak, s ő tesvéreitől és édesanyjától elszakítva iszákos apjához került. Dublin utcáin csavargott, verekedett és lopott kamaszkorában, mígnem felfedezték lenyűgöző énektudását. Első lemezével vált világhírűvé, de huszonévesen már súlyos drogfüggő volt. A vallásos tematika már akkor meghatározta dalait, ám főként lázadás formájában. Egy ízben a televízió kamerái előtt összetépte a pápa fényképét.

2005-ben bejelentette, hogy visszavonul. Aztán teológiát tanult, megtért, és 2007-ben kiadta Theology című albumát, amelyen dicséretek, istenes énekek és zsoltárfeldolgozások hallhatók. Sinéad hitvallása kicsit zavaros, panteisztikus, de a kereszténység lényegét megragadta, és ez elég volt ahhoz, hogy megmentse őt.

Az itt hallható dalban imádatát, szerelmét és háláját fejezi ki annak az Istennek, aki „életet ad a vér által.” Aztán a szöveg szinte szó szerint követi a jeremiási próféciát arról, hogy „kötözgetik népem sebeit, és azt mondják, békesség, békesség; de nincs békesség. Vajon egy menyaszony elfelejti ékszereit, és díszeit a szolgáló? De az én népem elfelejtett engem. Ki kötözi be sebeiket?”

Ezen a héten, Szent Patrik napján volt az ír nemzeti ünnep. Sinéad O’Connor négy gyermeket nevel, és jövedelme nagy részét bántalmazott gyerekek megsegítésére fordítja.


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.