Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-06-02 16:26:00

Vircsaft a régi pesti zsidónegyedben

Koncertekkel, vásári hangulattal, zsidó ételekkel, gyermekprogramokkal várják a látogatókat a régi pesti zsidó negyedben a Judafest vircsaft nevű utcafesztiválon vasárnap reggeltől estig.

A programokat a VII. kerületi Kazinczy, Dob és Király utca által határolt területen tartják. Judaikával, vallási könyvekkel és tárgyakkal, kézművesek termékeivel, képzőművészek alkotásaival, könyvárusítással, ingyenes koncertekkel, a zsidó konyha remekeivel készülnek a fesztiválra a szervezők. Lesz stand up comedy zsidó humorral Janklovics Péter előadásában, a zenei programok közül kiemelkedik a Budapest Klezmer Band és az izraeli Shuk együttes koncertje. A Shuk saját meghatározása szerint zsidó világzenét játszik és jiddis, ladino és héber nyelvű dalokat énekel. Zenélni fog a Z'mirim, a Lauder Javne Iskola diákzenekara, a nemrégiben alakult Király 34 énekegyüttes, valamint az Is...Real! zsidó világzenei formáció is.

A gyerekes családokat hóra-táncház, ügyességi játékok és gyerekkórus várja, lesz mesekoncert is, amely Sári és Samu kalandjain keresztül mutatja be a héber ábécét. A zsidó konyhára kíváncsiakat flódni, zsidó tojás, kóser pizza várja. Az idei Judafest rendezvényhez csatlakozva először rendezik meg a Community FunRun elnevezésű jótékonysági futóversenyt, amelynek szervezője a Maccabi VAC sportegyesület. A programok ingyenesek.

mti

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.