Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-11-15 10:16:00

Vége a New York-i tüntetésnek?

A New York-i rohamrendőrség kedd éjszaka (magyar idő szerint reggel 6-kor) elkezdte felszámolni a Wall Street-ellenes tüntetők táborát a Zucotti Parkban - írja az Index.hu.

Michael Bloomberg polgármester a Twitter-en jelentette be, hogy a tüntetőknek el kell hagyniuk a helyet. A New York Times kommentárja szerint Bloomberg elsősorban a helyi üzletek nyomásának engedve próbál véget vetni a két hónapos felfordulásnak - olvasható a hírportálon.

A parkot több száz rendőr vette körül, és igyekeznek megakadályozni, hogy más civilek kívülről bemenjenek oda. A hatóságok közölték, hogy tüntetők visszatérhetnek, miután táborukat eltakarították.
Az intézkedés megkezdésekor egy rendőr bejelentette, hogy a város vezetése szerint a Zuccotti Park további használata egyre nagyobb járványügyi és tűzvédelmi kockázatot jelent. Az ellenszegülőket gumibottal és borsszprével próbálják jobb belátásra bírni.

Az Occupy Wall Street (Foglald el a Wall Street-et) tüntetéssorozat szeptember 17-én indult, a gazdasági egyenlőtlenségek ellen. A demonstrációk több amerikai és európai nagyvárosra is átterjedtek. 

 

Forrás: Index.hu

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.