Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-01-15 16:06:00

Vasárnap szolidaritási séta a katolikus rádióért

 

Szerkesztőségünk az alábbi közleményt kapta:

Kedves barátaink, a Magyar Katolikus Rádió érdekében és védelmében szólítunk Benneteket. Mint tudható, most, 2011. január 15-től a középhullámon elhallgat a Magyar Katolikus Rádió. A Kat. Rádiót ma közel 1 000 000 ember hallgatja határon innen és túl. Az elmúlt hét év alatt, hallgatói létszámot tekintve az ország második legnagyobb rádiója lett. A középhullámon a VIDÉKIEK, AZ IDŐSEK ÉS A HATÁRON TÚLIAK HALLGATJÁK.Ha elhallgat, ez utóbbiak egyáltalán nem jutnak hozzá ehhez a hanghoz  (nem tudják fogni).Ha csak URH lenne, e hallgatóságnak egészen kis töredékéhez jutna el.A rádió évi sugárzási költsége közel 500 millió. (Tized annyiból működik, mint a Magyar Rádió.) Most ezen az ötszáz millión múlik a középhullám megtartása. És a fenntartó felelős döntésén. A Magyar Katolikus Rádió közműsor szolgáltató, csaknem ugyanazzal a funkcióval, mint a közszolgálati.A Magyar Katolikus Rádió ügye nemcsak katolikus ügy. Minden történelmi felekezet és a jóakaratú hallgatók ügye.

 

MOST VASÁRNAP, január 16-án 13 órakor közösen elsétálunk a rádiót fenntartó
püspöki kar elnökének hivatala elé, hogy kérésünket ott átadjuk dr. Erdő Péter bíboros érsek úrnak. A hivatal  előtt elhelyezzük a szolidaritás mécseseit. Kérlek, ezen a 10 perces sétán gyere velünk. Találkozó 12 óra 50-kor a  Várban, a Bécsi kapu téren (az evangélikus templom előtt).Innen az Úri utcába visszük kérésünket a rádió középhullámú sugárzásának
fenntartásáért. Protestváns testvéreink egyetértésével. Ha komolyan veszed a keresztény szolidaritást, velünk tartasz. Hozz magaddal egy mécsest (gyufával) és a méltóságdodat, hitedet.

 


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.