Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2012-01-24 12:00:00

Valamire nagyon készülnek Tarlósék

Levélben kéri a fővárosi MSZP Tarlós István főpolgármestert, hogy helyezze hatályon kívül az önkormányzat márciusi területfoglalásait. Erről Molnár Gyula, a fővárosi MSZP képviselője beszélt keddi sajtótájékoztatóján.

Az ellenzéki képviselő elmondta: a fővárosi önkormányzat ebben az évben 9 alkalomra lefoglalta a budapesti kiemelt közterületeket. Ez a döntés csakis a kormánypártok érdekeit szolgálja - értékelte a politikus. "Ez a hatalom fél, ez a hatalom megijedt az utcai hangulattól (...), amely jellemezte a nem kormánypárti tüntetéseket" - tette hozzá.

A fővárosi közgyűlés szerdai ülése előtt ezért - mint mondta - "utolsó kísérletet" tesz az MSZP, hogy kompromisszum szülessen a kérdésben. A szocialista frakció levelet küld Tarlós István főpolgármesternek, amelyben a budapesti működési szabályzat egyik pontja alapján azt kérik, hogy függessze fel a városarculati bizottság határozatát.

Ha ezt Tarlós megteszi, akkor azt is kérik tőle, hogy a következő testületi ülésen terjessze elő elképzeléseit a márciusi ünnepségsorozattal kapcsolatban. A mennyiben ezt a főpolgármester nem teszi meg, akkor az MSZP-frakció a szerdai képviselő-testületi ülésen kezdeményezi majd a döntés visszavonását - mondta. Az MTI kérdésére válaszolva Molnár Gyula azt mondta, más jogi eszköz nem áll rendelkezésükre, hogy elérjék: márciusban a "Nagykörúton belül" is ünnepelhessenek.
 

mti

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.