Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-12-13 11:20:00

Uniós megállapodás: népszavazást akar a Jobbik

A Jobbik továbbra is kiáll amellett, hogy az európai uniós államközi megállapodás támogatásáról népszavazást kellene kiírni Magyarországon

Balczó Zoltán, a Jobbik alelnöke keddi sajtótájékoztatóján visszautasította Orbán Viktor kormányfő szerinte inkorrekt reagálását a Jobbik felvetéseire. Az ellenzéki politikus megismételte a Jobbik elnökének hétfői bejelentését. Vona Gábor a miniszterelnök napirend előtti felszólalására reagálva jelentette ki, hogy elutasítják Magyarország önrendelkezésének korlátozását, ezért népszavazás kiírását tartják szükségesnek az uniós megállapodás támogatásáról.

Balczó Zoltán kedden hangsúlyozta: azért nem elegendő a Jobbik szerint a parlamenti vita és döntés, mert "ez a parlamenti kétharmad azt szavazza meg, amit Orbán Viktor egy személyben eldönt". A Jobbik és az Országgyűlés alelnöke beszélt arról is, hogy Orbán Viktor több alkalommal is "inkorrekten" reagált a Jobbik felvetésére, hogy tárgyalják újra az államadósságot. Balczó Zoltán szerint ugyanis pártja minden esetben az adósság újraütemezéséről és részleges leírásáról beszélt, míg Orbán Viktor válaszaiban az államadósság vissza nem fizetéséről és ennek következményeiről.

Az ellenzéki politikus kiemelte azt is, hogy Vona Gábor a kormányfő beszédére reagálva tudatosan nem érintette a témát, Orbán Viktor viszonválaszában mégis arról beszélt, hogy akárhányszor provokál is a Jobbik, az államadósságot vissza kell fizetni, vitázni csak annak módjáról, üzemezéséről lehet. Balczó Zoltán szerint a kormányfő ezen viselkedése "inkorrekt" és ennek oka bizonyára az, hogy a miniszterelnöknek nincs érdemi ellenérve a Jobbik javaslatára.

 

MTI

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.