Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-05-31 15:45:00

Több merénylet volt európai IKEA áruházak ellen

Új nyilatkozat: vaklárma az Auchan-bomba

Tűzszerészek vizsgálták át a budaörsi Auchan épületét egy bombariadót követően. A rendőrségtől megtudtuk: az előzetes híresztelések ellenére nem találtak robbanószert, a rendőrök közveszéllyel való fenyegetés ügyében nyomoznak.

A délután folyamán a biztosítást véző személyzet egyik tagjától megtudtuk: ismeretlen tettes valóban éles bombát helyezett el a budaörsi Auchanban. Mint utóbb kiderült, a hír vaklárma, Pest-Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, Kovács Viktória rendőr százados portálunk kérdésére elmondta: az áruház vezetőségét délután negyed 3-kor hívta fel egy nő azzal, hogy bomba van az épületen belül. Az előzetes vizsgálatok alapján a hívás egy nyilvános telefonfülkéből érkezett. A helyszínre vonuló rendőrök és tűzszerészek szakszerűen kiürítették az épületet, majd azt tüzetesen átvizsgálták, ám robbanószerre nem bukkantak. Az áruházba este 5 körül elkezdték visszaengedni a dolgozókat és a vásárlókat, a rend lassan helyreáll. Megdtudtuk: közveszéllyel való fenyegetés ügyében folyik nyomozás.

Információink szerint éles robbanószert találtak a tűzszerészek a budaörsi Auchan hipermarketben, amit már hatástalanítottak is. Riportereink a helyszínen tartózkodnak, ám az üzletlánc vezetői értelmetlenül elutasítóak kollégáinkkal. Úgy tudjuk: a vásárlókat hamarosan visszaengedik az áruházba.

Mint azt korábban megírtuk: a bombariadó hírére kora délután kiürítették a bevásárló központot, a hozzá tartózó parkolót pedig, a vásárlók távozta után lezárták. Az áruház dolgozói az épülettől távol várják a fejleményeket. Az Auchan-ban jelenleg tűzszerészek dolgoznak.

Szerkesztő munkatársunk éppen vásárlóként érkezett a helyszínre. A rendkívüli eseményről próbált információkat megtudni, de a teljes hírzárlat miatt, az ott tartózkodó biztonsági őrök meggátolták abban, hogy a kinn rekedt dolgozóknak kérdéseket tegyen fel. Néhányan mégis elmondták, hogy a bombariadót követően pánik tört ki és percek alatt kiürítették az épületet.


Célpontban az IKEA

Ébresztőórába rejtett robbanószerkezetekkel követtek el támadást három IKEA ellen, a belgiumi Gentben, a franciaországi Lille-ben és a hollandiai Eindhovenben, de senki sem sérült meg súlyosabban.Gentben közvetlenül a hétfő esti zárás előtt, szinte egyidőben robbant fel két, házi készítésű bomba. Egy eladónak és egy biztonsági őrnek megfájdult a füle, de a dolognak ennél nem lett súlyosabb következménye.

Két barkácsbombát később távirányítással robbantottak fel a tűzszerészek. An Schoonjans, a genti ügyészség szóvivője szerint Eindhovenben és Lille-ben is ugyanilyen robbanóeszközöket találtak. A belga hatóságok vizsgálják, hogy van-e szorosabb összefüggés az esetek között, ami persze igen valószínű. A belga rendőrség kedden átvizsgálja az országban található mind a hat IKEA-áruházat.
 

-mi- 

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére

További cikkek Multifigyelő
  • Beszél a volt alkalmazott: „ilyen az élet a Tesco-nál”
  • Rabszolgamunka: borzalmas körülmények közt készül az iPhone
  • Malév: jöhet a csőd?
  • Van, ahol már a Húsvétra készülnek
  • Az Auchan kebelezi be a Corát
  • A nagyobb pártok engednek teret a multiknak?
  • Kicsi, savanyú, de a miénk: kínai-magyar citromsavgyár
  • Mindennapi angol tartóskenyerünk
  • Háromszázmilliós bírság a Tescónak
  • Botrány: így vernek át bennünket a multik

  • A hét java

    © mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.