Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-06-18 14:03:00

Új, háborús internetet hoz létre a Pentagon

Az internet kicsinyített mását építteti meg az amerikai kormány, amely kiberháborús szimulációkat futtat majd a világhálótól független rendszeren.

A hálózat kifejlesztésével a Pentagon kutatásokért felelős részlegét a DARPA-t (Defense Advanced Research Projects Agency) bízták meg, azaz azt a csoportot, amely az 1960-as években a mai internet előfutárát is megalkotta.A fejlesztés részeként számos vállalat, köztük a Lockheed Martin fegyvergyár a  „virtuális tüzérség" prototípusain dolgozik.

A kísérleti hálózattal a kutatók az internet jelentette veszélyeket szimulálhatják. Ellenséges hatalmak, valamint az amerikai hackerek kibertámadásait modellezhetik.
A Védelmi Minisztérium több mint 500 millió dollárt (94 milliárd forintot) különített el a rendszer felépítésére. Amint elkészül alkalmas lesz a hálózatvédelmi és támadásra is alkalmas technológiák tesztelésére.

„A kezelhető mini-internettel a jelenleg még hetekig tartó kísérletek időtartamát lehet néhány napra csökkenteni" - magyarázta Eric Mazzacone, a DARPA szóvivője.

 

MTI

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.