Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-12-30 12:35:00

Tüntetések időszaka kezdődik?

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint a Fidesz-KDNP-kormány rossz válaszokat ad az ország előtt álló kérdésekre, kihívásokra, mást tesz, mint amit ellenzékben ígért, nem csoda hát, ha a politika központja a parlamentből az utcára helyeződik át.

Erről Varju László, a Gyurcsány Ferenc vezette pártban politizáló független képviselő beszélt pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón, utalva többi között az operaház elé január másodikára tervezett demonstrációra. Ha létrejön a "Gyorskocsi utcai koalíció", majd "ellenzéki kerekasztal formájában" is megjelenik a kezdeményezés a Magyar Szolidaritási Mozgalom részéről, akkor ezen nem kell csodálkozni - mondta a pártigazgató, hozzátéve: ha a kormány így folytatja, "rendkívül nehéz év elé nézünk 2012-ben".

Varju László szerint az együttműködésre kell építeni az országon belül és kívül is Magyarország működőképességének fenntartásáért. Közölte azt is, hogy csak ellenállással és bojkottal lehet reagálni olyan javaslatokra, mint amilyen a jegybankról, az egyházak működéséről, vagy a házszabályról szóló. (A parlament pénteki ülésének érdemi részén, amelyen ezekről az előterjesztésekről voksolnak, nem vettek részt sem a DK, sem az MSZP, sem pedig az LMP politikusai.)
 

mti
 


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.