Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-10-27 15:15:00

Több kedvezmény a mozgáskorlátozottaknak

Használt autóknál a duplájára, míg új gépkocsi vásárlásánál a háromszorosára emelkedik a súlyosan mozgáskorlátozottaknak nyújtható állami támogatás.

A szaktárca úgy alakította át a súlyosan mozgáskorlátozottakat érintő támogatási rendszert, hogy a korábbi 300 ezer forintról 600 ezer forintra emelte az összeget használt, de legfeljebb 4 éves autó vásárlása esetén. Új autó beszerzésénél a támogatás 900 ezer forintra emelkedett. A gépkocsik speciális átalakításához nyújtható támogatás 30 ezerről 90 ezer forintra emelkedett. 

Soltész Miklós államtitkár szerint a pályázat sikerét a Magyar Suzuki és a Széchenyi Bank közös konstrukciója tette lehetővé. A súlyosan mozgáskorlátozottak töredék áron juthatnak új autóhoz. Ráadásul magyar termékről van szó, így közpénzből magyar munkahelyek teremtését is szolgálja az intézkedés – hangsúlyozta. A támogatásokra ebben az évben 700 millió, 2012-ben 1 milliárd forint áll a tárca rendelkezésére, de ha szükséges, kiegészítik a támogatási keretet.

A súlyosan mozgáskorlátozottak már 125 ezer forint befizetésével hozzájuthatnak a gépkocsihoz, míg a havi törlesztőrészlet fix árfolyamon 30 ezer forint – mondta el a sajtótájékoztatón Szakács Tibor, a Széchenyi Kereskedelmi Bank vezérigazgatója.

 

mti

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.