Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-06-23 15:30:00

Tízezer gyerek kaphat meleg ételt a nyári szünetben

Soltész Miklós szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár és Ángyán József a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára közösen jelentett be ma egy új programot, ami több tízezer gyermek nyári étkeztetését biztosíthatja- olvasható a Kormány hírportálján.

A szociálisan rászoruló gyermekek nyári étkeztetésére 2,4 milliárd forintot fordít a Kormány, ebből a pénzből június 16. és augusztus 31. között összesen 140 ezer rászoruló gyermek kap napi egyszeri meleg ételt, ami 10 ezerrel több, mint 2010-ben.

Az államtitkár kifejtette, hogy a keretösszegre a települési önkormányzatok három kategóriában – leghátrányosabb helyzetű, hátrányos helyzetű és átlagos helyzetű települések – pályázhattak, és a kategóriájuknak megfelelően önerővel is hozzá kellett járulniuk a programhoz.

Ángyán József alapvető irányváltásnak nevezte, hogy a Kormány igyekszik komplex módon kezelni a problémákat, így idén a közétkeztetési szempontokat összekapcsolták a vidékfejlesztés érdekeivel. Előnyben részesültek ugyanis azok a pályázó települések, akik vállalták, hogy a helyi termelőktől szerzik be az élelmiszer alapanyagokat. Nyolcvan helyi önkormányzat vállalta, hogy érvényesíti a mezőgazdaság szempontjából fontos érdeket, amely így a hátrányos helyzetű településeken a foglalkoztatottság növeléséhez is hozzájárulhat. Biztonságos, egészséges, helyi élelmiszerekkel kell a közétkeztetést megoldanunk – emelte ki az államtitkár.

Kecskeméti Attila a Magyar Termék Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója a sajtótájékoztatón azon reményének adott hangot, hogy az ilyen komplex programok révén sikerül elérni, hogy a jövőben minél kevesebb gyermek szoruljon szociális étkeztetésre.


kormany.hu


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.