Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-10-18 14:37:00

Tizenhárom év fegyház egy hajléktalannak

Jogerősen 13 év fegyházbüntetéssel sújtotta a társát agyonverő helyi hajléktalant a Győri Ítélőtábla kedden. A bíróság nem változtatott az első fokon kiszabott ítéleten. Kovács Tamás bíró elmondta, a bűncselekmény súlyát mutatja, hogy legalább tizenkilenc – közepes és nagy erejű – ütés- és rúgásnyomot találtak a férfi élettársának testén; a nő bordatörést, koponya- és tüdősérülést is szenvedett, az pedig nem enyhítő körülmény, hogy a vádlott annyira ittas volt, hogy vallomása szerint nem emlékszik, mi történt.

A férfit első fokon különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt 13 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte a Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróság. A vádirat szerint a gyilkosság elkövetése előtt a férfi ordítozott élettársával, s azt csak egy harmadik személy felszólítására hagyta abba. Amikor a likócsi városrészben lévő hajléktalanszálló közelében lévő éjszakai pihenőhelyükre tértek, a vita ismét fellángolt a két ember között, majd dulakodásba fordult.

A vádlott akkor sem hagyott fel a bántalmazással, amikor a sértett az ütések következtében a földre zuhant, rugdosta, meg is taposta. A férfi ezután lefeküdt aludni; amikor kora reggel felébredt, a sértett már halott volt az elszenvedett bántalmazások következtében. A vádlott felmentést vagy enyhébb ítéletet kért, míg az ügyész az elsőfokú ítélet helybenhagyását indítványozta.

 

(mti)

 

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.