Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-10-19 18:45:00

Terrorcselekmény gyanújával nyomoznak Gyurcsány ellen

Terrorcselekmény gyanújával nyomoz Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök és egyes rendőri-politikai vezetők ellen az ügyészség a 2006-os őszi tömegoszlatások miatt.

 

Az mno.hu szerdai értesülését Horányi Miklós, a legfőbb ügyészség szóvivője az MTI érdeklődésére azt mondta:  „Megfelel a valóságnak, hogy Völgyesi Miklós feljelentést tett az ügyben". Völgyesi Miklós – aki a 2006-os őszi események feltárásán miniszterelnöki megbízottként dolgozó Balsai István szakértő csoportjában is tevékenykedett – két héttel ezelőtt tett feljelentést a legfőbb ügyésznél.

A beadvány Gyurcsány Ferenc mellett egyelőre ismeretlen állami-politikai vezetők, illetve a tömegoszlatások végrehajtásáért felelős rendőrparancsnokok ellen is irányul. A Balsai-jelentésre hivatkozva a feljelentésben leírja: 15 különféle bűncselekmény mellett felvethető a terrorcselekmény gyanúja is. „A terrorcselekmény megvalósulásához nem szükséges, hogy a lakosságot eredményesen megfélemlítsék, elég az arra irányuló szándék" – idézi Völgyesi Miklóst az mno.hu, több példát is hozva a megfélemlítési szándékra a 2006. október 23-i tömegoszlatásból.

 

mti
 

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.