Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2012-01-26 13:00:00

Tényleg átverték a közszolgálati dolgozókat?

A Jobbik szerint a kormány "átverte a közszolgálati dolgozókat", ugyanis a múlt év végén megígért, a végtörlesztéshez nyújtandó pénzbeli támogatás helyett kamattámogatást nyújt az árfolyamgát rendszerébe belépőknek - jelentette ki Z. Kárpát Dániel, a párt országgyűlési képviselője csütörtöki sajtótájékoztatóján, Budapesten.

Az ellenzéki politikus leszögezte: a végtörlesztéshez nyújtandó vissza nem térítendő, adómentes támogatás tavaly decemberi "meglebegtetése" után a kormány egyszerűen rájött arra, hogy nincsen pénze a végtörleszteni kívánó 70 ezer közszolgálati dolgozó megsegítésére, így gyorsan visszakozott az eredeti ajánlatból.

A kedvezményes árfolyamgáttal kapcsolatban Z. Kárpát Dániel hozzátette: az ezt igénybe vevők tulajdonképpen nem tudnak a devizahiteleik csapdájából szabadulni, még ha a terheik átmenetileg csökkennek is. A Jobbik szerint az sem világos, hogy ha a végtörlesztés megsegítésére nem volt az államnak forrása, akkor az extra kamattámogatásra honnan lesz. A jobbikos politikus úgy fogalmazott: láthatóan a kormánynak fontosabbak az Európai Unió (EU) és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) "diktátumai", mint a devizahitelesek és azon belül a közszolgálati dolgozók megsegítése.


mti


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.