Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-09-07 18:49:00

Szijjártó korábbi nyilatkozatát idézi az MSZP

Az MSZP arra kíváncsi, hogy a Fidesz-frakció két és fél évvel ezelőtti álláspontjának megfelelően most is kezdeményezi-e, hogy a kormány terveivel ellentétben ne növekedjen a gázolaj jövedéki adója.

Török Zsolt, a szocialista párt szóvivője szerdán a Távirati Irodának nyilatkozva felidézte, hogy Szijjártó Péter 2009. március 12-én az akkor nyilvánosságra jutó kormányzati adóelképzeléseket értékelve úgy fogalmazott, hogy a gázolaj jövedéki adójának emelése a továbbgyűrűző hatása miatt rendkívüli drámai (...) ezért amint a kormány benyújtja javaslatát a gázolajat terhelő jövedéki adó emelésére, a Fidesz módosító indítvánnyal fog élni, és a jövedéki adó szinten tartását kezdeményezi.

Az MSZP-s politikus hozzátette, a miniszterelnök szóvivője még idén július 27-én is arról beszélt, hogy a kormánynak nincs szándékában növelni az üzemanyag jövedéki adóját. Ezért – mondta Török Zsolt – a szocialisták kíváncsiak rá, a Fidesz-frakció döntött-e már arról, hogy csakúgy mint két és fél évvel ezelőtt, most is módosító indítványt nyújtanak be a kormány terveinek megakadályozására, azaz a jövedéki adó szinten tartására.

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter kedden a kormány kétnapos lovasberényi ülését követően jelentette be, hogy – a játékadó, valamint a dohány- és alkoholtermékek jövedéki adójának emelésével együtt – 97 forintról 110 forintra emelik a gázolaj jövedéki adóját. Ez utóbbi intézkedéstől 3 milliárd forint többletbevételt vár a kormány.

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.