Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2012-01-28 17:55:00

Selmeczi egyetért a szocialista politikussal

A választók ma már nem kíváncsiak az MSZP álláspontjára - reagált Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője a szocialista Simon Gábor szombati sajtótájékoztatóján elhangzottakra.

A szóvivő közleményében úgy fogalmazott: "Mélységesen egyetértünk Simon Gábor kijelentésével: a választók ma már egyáltalán nem kíváncsiak az MSZP álláspontjára".
Simon Gábor, az MSZP választmányi elnöke az általa vezetett testület szombati zárt ülését követő sajtótájékoztatóján egyebek mellett azt mondta: el kell érniük, hogy a választók ismét kíváncsiak legyenek álláspontjukra, ehhez pedig világos választási lehetőségeket kell kínálniuk.

Az LMP nem az emberek érdekét nézi, hanem saját belső problémáival van elfoglalva - reagált Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője az LMP kongresszusán elhangzottakra szombaton.
A szóvivő közleményében azt írta: az LMP nem találja helyét a magyar társadalomban és a közéletben, "tisztségviselői kicsinyes módon pozíciókon marakodnak". "Egy ilyen párt ellenzéki munkáját, megszólalásait nehéz komolyan venni, mert magukkal sincsenek tisztában" - áll a szóvivő közleményében.

Szombaton kezdődött az LMP kétnapos kongresszusa, amelynek során a résztvevők egyebek mellett az új frakcióvezető személyéről és a párt szövetségesi politikájáról, a párt szervezetfejlesztéséről is döntenek. Karácsony Gergely, az LMP frakcióvezető-helyettese szombaton úgy fogalmazott: a változások során rendezik belső konfliktusaikat, és megerősítik a belső szolidaritást, ami hatékonyabbá teszi a pártot.

Selmeczi Gabriella közleményét azzal zárta, hogy nem véletlenül bízták az emberek "egy olyan politikai erőre Magyarország gondjainak megoldását, amely a nemzeti összefogás jegyében ma egyedüliként képes arra, hogy stabil, kiszámítható, biztonságos jövőt garantáljon az országnak".

Fontos megakadályozni a Gyurcsány-korszak visszatérését - reagált a Fidesz szóvivője Gyurcsány Ferencnek, a Demokratikus Koalíció (DK) elnökének szavaira. Selmeczi Gabriella közleményében úgy fogalmazott: "a gyurcsányi lázálmoknak (...) a magyarok 2010-es nagy összefogása egyszer és mindenkorra véget vetett". Hozzátette: a nemzeti együttműködés rendszere stabilitást hozott Magyarországnak, 2012 pedig már a konszolidáció éve. "Zavart és káoszt kelteni, a nemzet vagyonát rabolni, politikai gyűlöletet kelteni itt nem lehet többé, ezért fontos, hogy a Gyurcsány-korszak visszatérését megakadályozzuk" - fogalmazott Selmeczi Gabriella.

 


mti
 

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.