Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-09-13 10:50:00

Romagyilkosságok: ma folytatódik a büntetőügy tárgyalása

A nyári ítélkezési szünet után ma folytatódik a romák elleni támadássorozat elkövetésével vádolt négy férfi büntetőpere a Pest Megyei Bíróságon. December 9-ig 26 tárgyalási napot tartanak, de az idén még nem várható ítélet.

Miszori László tanácselnök vezetésével eddig a beidézett 165 tanú és 30 szakértő harmadát hallgatták meg a március 25-én kezdett büntetőperben. A tárgyalásokon a 2009. február 23-i tatárszentgyörgyi, az április 22-i tiszalöki és az augusztus 3-i kislétai támadás bizonyítása zajlik majd. Tatárszentgyörgyön egy 27 éves férfit és ötéves kisfiát, Tiszalökön egy 54 éves férfit, Kislétán pedig egy az ágyában alvó 45 éves asszonyt lőttek agyon, a támadásokban két gyermek súlyosan megsérült.

A hat halálos áldozatot és öt súlyos sérültet követelő fegyveres és Molotov-koktélos támadások miatt Kiss Árpádot, testvérét, Kiss Istvánt, Pető Zsoltot, valamint az utolsó két gyilkosságban sofőrként közreműködő Csontos Istvánt előre kitervelten, aljas indokból, több emberen, részben sok ember életét veszélyeztetve, részben tizennegyedik életévét be nem töltött személy ellen elkövetett emberölés bűntettével és más bűncselekményekkel vádolja a Pest Megyei Főügyészség.

A mai tárgyaláson - immár harmadszor - azt az asszonyt hallgatja meg az ötfős tanács, aki a négy vádlott munkáltatója volt egy debreceni szórakozóhelyen. A vádirat szerint a nő segítséget nyújtott a tiszalöki gyilkosság után a vádlottaknak a sárban elakadt autójuk kiszabadításában, de csak tanúként szerepel az ügyben.


MTI

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.