Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-10-17 13:25:00

Róma: tervszerű rombolás

Országos hatósági akció indult hétfőn Olaszországban a Felháborodottak szombati tüntetésén kirobbant utcai erőszak felelőseinek azonosítására.

Az északi Trentinótól Szicíliáig országos házkutatás indult számos olasz városban. A Digos terrorizmusellenes nyomozóigazgatóság emberei az úgynevezett anarchista-forradalmi csoportok tagjainak otthonait ellenőrizték. A szombati videofelvételek alapján a gyanúsítottak ruhatárát ellenőrizték, motoros sisakokat és házilag gyártott fegyvereket kerestek, számítógépeket foglaltak le. Alfredo Mantovano belügyi államtitkár sajtónyilatkozata szerint a Black Blocnak nevezett mozgalom tagjai szombaton terv alapján cselekedtek, az interneten és a twitteren tartották egymással a kapcsolatot.

„Egy éve készültünk a római tüntetésre” – mondta a La Repubblica napilapnak a szélsőségesek egyike. A 30 éves, diplomás munkanélküli elmondta, a társaival havonta egyszer hajóval mentek át Görögországba, az ott zajló tüntetésekre. A görög szélsőséges csoportok készítették fel őket a rendőrséggel szembeni utcai harcra.

Róma főpolgármestere ötmillió euróra becsülte a szombaton keletkezett anyagi kár nagyságát. Az összecsapásokban 125-en sebesültek meg, közöttük harminc tüntető. 12 személyt tartóztattak le, 17-25 év közöttiek.

 

MTI
 

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.