Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-12-10 12:00:00

Repülőgép csapódott egy Fülöp-szigeteki iskolába

Egy kisrepülőgép csapódott a Fülöp-szigeteki Paranaque város egyik iskolájába. Az eddigi hírek szerint a katasztrófának 11 halálos áldozata van, közülük kettő gyermek.

A főváros, Manila mellett található Paranaque polgármestere elmondta: nem volt tanítás az iskolában a repülőgép becsapódásakor, de így is jelentős a halottak száma. Florencio Bernabe a BBC-nek azt is elmondta, hogy nem sokkal a Manilai felszállást követően zuhant le a kisrepülőgép, amely tüzet okozott, és ez hamar szétterjedt a környező házakra is. Azt egyelőre nem tudni, hog hányan tartózkodtak a gép fedélzetén.

Gwendolyn Pang, Ffülöp-szigeteki Vöröskereszt munkatársa az AFP Hírügynökségnek elmondta: a becsapódás miatti tűz továbbterjedt, legalább 30 házat lobbantott lángra. Ramon Gutierrez, a Fülöp-szigeteki Civil Légiközlekedés-felügyelet elnöke szintén az AFP-nek azt nyilatkozta, hogy nem sokkal a gép felszállása után vészjeleket küldött a központnak.

A kisrepülőgép helyi idő szerint délután fél háromkor (közép-európai idő szerint reggel fél hétkor) csapódott be. Az iskolában éppen egy karácsonyi ünnepséget tartottak. A hatóságok közlése szerint a 11 halálos áldozat mellett további húsz súlyos sérültet szállítottak kórházba.

 

– mi (forrás: bbc.co.uk)

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.