Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-08-03 17:48:00

Régészeti park mutatja majd be a Vajdaság legrégebbi települését

Régészeti park keretében kívánja bemutatni az újvidéki önkormányzat a város területén feltárt település maradványait, amely valószínűleg a Vajdaság mai területének legrégebbi települése.

A feltárt leletek hétezer évesek lehetnek és Újvidék önkormányzata azt tervezi, hogy az ásatások közelében, az azóta kiépült Európa sugárút mellett, egy 10 hektáros archeológiai kiállítóközpontot létesít Régészeti park néven – írta a Magyar Szó című délvidéki napilap szerdán.

A kiépítésére vonatkozó tervjavaslatot valószínűleg még az idén elfogadja a városi képviselő-testület. Előzőleg azonban pályázatot hirdetnek a tervrajz kidolgozására. A park ötlettervét később közszemlére teszik, amelyet a polgárok és a szakmai szférához tartozó régészek véleményezhetnek, módosítási javaslatokat tehetnek. A tematikus parkban helyet kap múzeum, amfiteátrum és parkoló is. A múzeumban kiállítják az ásatásokon talált őskori szerszámokat, továbbá azokat a leleteket is, amelyeket ugyanitt találtak, de sokkal későbbi időből, a középkorból származnak.

 


mti

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.