Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-11-14 13:15:00

Plázastop - de nem Győrben!

Miközben az Országgyűlés a múlt héten elfogadta a „plázastop” törvényt, addig Győr városa az országos szándékkal szemben igyekszik a törvény hatálybalépéséig huszárvágtában biztosítani a város határában tervezett óriásberuházásnak a zöld jelzést – állítja a Reflex Környezetvédő Egyesület.

A környezetvédők közleményükben azt írják: a 2009-ben elindított fejlesztési elképzelés keretei között a „madaras” cég több tízezer négyzetméteres fejlesztést álmodott meg Győr határában, természetvédelmi területek tőszomszédságában (a Fertő-Hanság Nemzeti Park Pannonhalmi Tájvédelmi Körzete és Natura 2000-es területek), örökségvédelmi szempontból is különösen értékes területen.

A civil szervezetek és a helyiek tiltakozására a városvezetés korábban úgy nyilatkozott, a beruházás érdekében nem hajlandó módosítani a város hatályos rendezési tervét, melynek hiányában a beruházó nem tudja megvalósítani fejlesztési elképzeléseit.

A korábbi elzárkózás most enyhülni látszik, hiszen a 2011. november 15-i Városstratégiai Bizottság előterjesztései között Borkai Zsolt polgármester láttamozása mellett a városi főépítész olyan határozati javaslatot terjesztett be, mely támogatja a beruházás megkezdéséhez szükséges rendezések módosítását.

A Reflex Környezetvédő Egyesület szerint úgy látszik, az országos plázastop jövő év eleji tiltása ellen Győr gyorsítósávot épít egy olyan óriásberuházásnak, melyeket a törvény épp megfékezni hivatott, hogy ne épülhessenek átgondolatlanul több tízezer négyzetméteres környezetkárosító és felesleges bevásárlóközpontok. Az Egyesület harcát a Magyar Természetvédők Szövetsége is támogatja.

 

mi

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.