Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-10-05 11:30:00

Pert nyert az LMP, kiderülnek a parkolási ügyletek

Jogerőssé vált a Pesti Központi Kerületi Bíróság ítélete, így Centrum Parkoló Rendszer Kft. köteles kiadni szerződéseinek adatait - közölte az LMP pénteken.

A közlemény szerint az LMP Közérdekű Adatigénylő Irodája (Kandi) 2010-ben kérte ki a parkolási pénzekkel kapcsolatos adatokat a Centrum Parkoló Rendszer Kft-től (CPR), de a cég a hatályos törvények ellenére ezt megtagadta. Az LMP pert indított, melyben a bíróság júliusban a párt javára döntött, és az ítélet most jogerőre emelkedett.

Azt írják: az elmúlt években a CPR a főváros hét kerületében szedte a parkolás díjakat, Fidesz és MSZP-s vezetésű kerületekben egyaránt. A cég által beszedett pénz nagy része az LMP szerint eltűnt, a kerületekhez csak legfeljebb az egyötöde kerül vissza.

A párt a Centrum KFT. nettó ötmillió forintot elérő vagy azt meghaladó szerződéseinek adatait szerette volna mindenki számára megismerhetővé tenni. A parkolási cég azonban nem adta ki az adatokat, ezért pert indítottak. A bíróság júliusi ítéletében megállapította többek között, hogy az LMP az államháztartási törvény és az elektronikus információszabadságról szóló törvény alapján közzéteendő adatokat kért, és az adatok kiadására kötelezte az alperest.

A Centrum Kft-nek 30 napja van, hogy az adatokat megküldje az LMP számára, amit ezután a párt nyilvánosságra hoz. Amennyiben a cég nem küldi meg a szerződéseket, lehetőség van a bíróság ítéletének rendőri közreműködéssel való kikényszerítésére is – áll a közleményben.

 

(mti)

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.