Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-09-15 13:35:00

Pert indított a Vagyonkezelő a fradi-pálya ügyében

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. az állami vagyonnal történő felelős gazdálkodás követelményének megfelelve pert indított az Esplanade Kft.-vel szemben a Fradi-pálya felújításának elmaradása miatt.

Az MNV Zrt. az eredménytelen egyeztetéseket követően szeptember 14-én keresetet nyújtott be az illetékes bíróságon a Fradi-pálya tulajdonosával, az Esplanade Kft.-vel szemben.

MNV Zrt. mint eladó és az Esplanade Kft. mint vevő, 2008. április 09-én adásvételi szerződést kötött az Üllői úti Fradi-pálya ingatlanaira vonatkozóan. Az adásvételi szerződésben a vevő vállalta, hogy a meglévő stadiont - az adásvételi szerződés megkötésétől számított 2 éven belül - legalább 1,2 milliárd forint plusz áfa bekerülési értéken, a FIFA és az UEFA minimális előírásainak megfelelően felújítja. A felújítási kötelezettség teljesítésére vállalt határidő 2010. április 9-én eredménytelenül, vagyis a nélkül telt el, hogy az Esplanade Kft. késedelmét kimentette volna, vagy a felújítási kötelezettsége teljesítését megtagadta volna. A társaság el sem kezdte felújítási kötelezettsége teljesítését.

Az MNV Zrt. 2011 márciusában megkísérelte az Esplanade Kft.-vel szembeni jogvita peren kívüli elintézését. Ennek során az Esplanade Kft. újabb és újabb határidőket kért és kapott az MNV Zrt.-től arra, hogy olyan tőkeerős befektetőt találjon, amely a felújítási kötelezettség teljesítésének eleget tud tenni. Mivel az MNV Zrt. által adott utolsó határidő 2011. augusztus 31-én lejárt, az MNV Zrt. keresetet nyújtott be az Esplanade Kft.-vel szemben.

MTI

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.