Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-10-29 10:55:00

Pályázat a családokért

A családhoz, a gyermekekhez, a gyermekvállaláshoz kapcsolódó társadalmi viszonyulás javítása a célja annak a pályázatnak, amelyet az Új Széchenyi Terv keretében írtak ki.

A Közép-magyarországi régió területén meghirdetett pályázat másik célja a családi élettel kapcsolatos negatív jelenségekkel szembeni prevenció. A felhívásra november 18-ig lehet jelentkezni. A szociális államtitkárság MTI-hez eljuttatott tájékoztatása szerint „A családi közösségi kezdeményezések és programok megerősítése” című pályázat keretösszege 160 millió forint, azonban amennyiben a konvergencia régiókhoz hasonló mértékű túlpályázás lesz, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium lépéseket tesz a keretösszeg megemelésére.

A pályázat keretében igényelhető támogatás összege legalább tízmillió, de legfeljebb ötvenmillió forint lehet. A projekt kiemelt célja az országos szemléletváltás előmozdítása a családi szféra társadalmi jelentőségével kapcsolatban – olvasható a tájékoztatóban. A minisztérium egyfajta családi szolgáltatásokat nyújtó központok, úgynevezett „családi erőforrás központok” létrejöttét szeretné ilyen módon támogatni, amelyek helyi szinten az ott élő családok, illetve a közösség más tagjai részvételével tevékenykednek, s hozzájárulnak a helyi társadalomban a családbarát attitűd megerősödéséhez.

Pályázni azon civil szervezetek pályázhatnak, melyek 2009. december 31. előtti, jogerős bírósági nyilvántartásba vételi végzéssel rendelkeznek. Minden olyan, helyben működő civil szervezet, nonprofit szervezet (egyesület, alapítvány, egyház, jogi személyiségű, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező nonprofit szervezet) részesülhet támogatásban, amelynek tevékenysége a helyi családok összefogására, közös programok, rendezvények szervezésére, a gyermekvállalás népszerűsítésére irányul, és e tevékenységén belül tanácsadást, lelki gondozást, a gyermekfelügyelet megszervezéséhez való segítségnyújtást stb. is vállal.

A tanácsadások elsősorban a párkapcsolat, a házasság, a gyermekvállalás és -nevelés, a gyermek elhelyezése kapcsán felmerülő kérdéseket érintik, annak érdekében, hogy a helyi közösségek érintett tagjai kölcsönösen átadhassák egymásnak tapasztalataikat. A pályázatok benyújtása a felhívás megjelenését követő 10. naptól 2011. november 18-ig lehetséges, a pályázatok benyújtása és elbírálása egy szakaszban történik. A pályázati felhívás és a Pályázati Útmutató letölthető a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapjáról.

 

MTI

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.