Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-08-02 12:04:00

Önkéntes munkával az élhetőbb Budapestért

Önkéntes munkát szerveznek szombaton délelőtt a budapesti Városligetben, a programra azok jelentkezését várják, akik tevékenyen akarnak részt venni a terület szépítésében, rendbetételében.

A NaturAqua és a Természetvédelmi Világalap (WWF) közös kampánnyal szándékozik hangsúlyozni a városi zöldterületek jelentőségét. A szervezetek ennek érdekében rendezik meg augusztus 6-án szombaton 10 órától az önkéntes napot.

A Vajdahunyad várának kapujában tartják a gyülekezőt, ahonnan az önkéntesek - a Főkert Nonprofit Zrt. szakértőinek segítségével – elindulnak és cserjét ültetnek, „pihenőszigetet” alakítanak ki, pingpongasztalokat újítanak fel, valamint általános kertészeti munkákat végeznek és szemetet szednek – tájékoztat a Budapesti Városüzemeltetési Központ közleménye.

A kezdeményezéssel a szervezők a város lakóit arra buzdítják, hogy töltsenek minél több időt a környékbeli zöldterületeken, valamint tegyenek annak érdekében, hogy ezek a területek élvezhető kikapcsolódást nyújtsanak.

– A parkok rehabilitációja, a természeti értékek megóvása a fővárosi környezetben különösen fontos, mert az itt található fák oxigént termelnek, megkötik a szén-dioxidot, a port, valamint zajszigetelő funkciójuk is van – fogalmaz a közlemény.

 

MTI

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.