Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-07-21 13:31:00

Női klub segíti az autistákat

Fényképezőgéppel, nyomtatóval és tévével gyarapodtak július 18-án a ferencesek által fenntartott gyöngyösi Autista Segítő Központ gondozottjai, a MERT NŐK szervezet jóvoltából. Ez utóbbi a Mátrai Erőmű Zrt. női klubja, melynek tagsága Gyöngyös környékén támogatandó ügyeket, kezdeményezéseket keres.

Az ASK és az erőmű női klubja Kárpáti Kázmér gyöngyösi ferences házfőnök révén kerültek kapcsolatba. A MERT NŐK képviseletében a július 18-i találkozón megjelentek máris ajándékokat hoztak a gyöngyösi rendház egyik szárnyában működő autista központ gondozottainak, de a tervek szerint az ASK és a MERT NŐK között rendszeres együttműködést alakítanak ki.

A Magyarok Nagyasszonya Ferences Rendtartomány által fenntartott gyöngyösi Autista Segítő Központ a maga nemében egyedülálló intézmény hazánkban. Komplex fejlesztést és támogatást biztosít a gondozottaknak, ami magában foglalja az iskolai oktatást, a gyermekotthont, a felnőttek átmeneti otthonát és lakóotthonát, valamint a foglalkoztatást is. A központban ellátást kapó gyermekek és felnőttek az év nagyobb részét az intézmény falai között töltik. Az ASK-hoz tartozik a Gyöngyös melletti Karácsondon lévő felnőtt autisták lakóotthona, melynek gondozottjai a ferences rend és a FŐKEFE együttműködésében működtetett Autista Majorban dolgoznak. Az ASK egyszerre próbálja a szakmai fejlesztést és az otthon melegét nyújtani a rászorultaknak, ami sokszor nem könnyű feladat.

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.