Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-10-31 10:35:00

Népszámlálás: ma éjfélkor véget ér az összeírás

Ma éjfélkor véget ér a népszámlálás, ezután már csak pótösszeírásra lesz lehetőség november 8-áig - közölte Virágh Eszter, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) népszámlálási szóvivője.

Virágh Eszter kiemelte: novemberben még nyolc napig jelentkezhetnek a polgármesteri hivatalokban a népszámlálási kérdőívek kitöltésére azok, akiket hétfő éjfélig nem kerestek fel a számlálóbiztosok, vagy addig nem voltak elérhetők.

Utalt arra, elsősorban nagyobb városokban várható, hogy sokan élnek majd ezzel az utolsó lehetőséggel, ezért több településen külön ügyfélfogadást alakítanak ki erre a célra.
Ekkor még azok is pótolhatják adataikat, akik addig nem kívántak élni a válaszadás lehetőségével vagy megtagadták az adatszolgáltatást. Velük szemben ezután szabálysértési eljárást indíthat a település jegyzője - hangsúlyozta.

Virágh Eszter szólt arról, hogy a népszámlálás befejezéséhez közeledve megnövekedett az aggodalom amiatt, hogy valaki kimarad az adatszolgáltatásból. Erről tanúskodik az ingyenes zöldszámon lebonyolított napi több ezres telefonforgalom, valamint a számlálóbiztos érkezése iránt érdeklődő elektronikus levelek nagy száma. Ezekben az esetekben a kapcsolatfelvételben a KSH munkatársai segítenek.

Az október 1-31. közötti 15. magyar népszámlálás az első, amelyet az Európai Unió tagjaként hajt végre az ország. Október 16-ig - az ország történetében szintén először - elektronikus úton is ki lehetett tölteni a kérdőíveket.

MTI

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.