Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-10-13 09:00:00

Népszámlálás – interneten vasárnap éjfélig

Vasárnap éjfélig lehet interneten kitölteni a népszámlálás lakás- és személyi kérdőíveit a lakáskérdőíven szereplő azonosítókód segítségével.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) tájékoztatása szerint az internetes adatközlés 20-30 percet vesz igénybe, és ha az adott címről minden lakos adatait pontosan közlik, oda nem megy ki a számlálóbiztos. A kérdőívet az ekulfoldi.ksh.hu honlap felkeresésével lehet kitölteni.

A KSH felhívta a figyelmet arra: az adatok közlésekor mindig „az adott eszmei időpontban”, az október 1-jén 0 órakor fennálló állapotokról kell nyilatkozni. Ha valaki az adatközlés és október 1-je között született, akkor nem szerepel majd a statisztikában, ahogy az időközben, október 1-je után megszerzett diploma, az állampolgárság megszerzése vagy a családi állapotban beállt változás sem.

Azok a magyar állampolgárok, akik átmenetileg (legfeljebb 12 hónapig) külföldön tartózkodnak, szintén interneten szolgáltathatnak adatot a népszámláshoz. Ők abban az esetben tölthetnek ki népszámlálási kérdőíveket, ha Magyarországon bejelentett lakóhelyük vagy tartózkodási helyük van.
A KSH úgy fogalmazott: azoknak fontos elsősorban a külföldi internetes bevallás, akik „nem biztosak abban, hogy magyarországi lakóhelyükön van olyan ember, aki kitöltené róluk a népszámlálási kérdőívet”.

 

MTI

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.