Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-08-31 13:45:00

Népmese-konferencia Egerben

Idén a korai olvasásfejlesztés jelentőségét hangsúlyozva, A népmese az olvasás táltos lova címmel rendezi meg a Magyar Olvasástársaság szeptember 23-án és 24-én a hetedik Országos Népmese-konferenciát Egerben.

Az eseményt 2005 óta hagyományosan Benedek Elek születésnapja tiszteletére szeptember végén tartják, ezúttal a hevesi városban – emlékeztetett közleményben a társaság. A konferencia fővédnöke 2011-ben Jankovics Marcell.

A konferencia első napján az olvasóvá nevelésről, a gyermeki meseértelmezésről, a szülői háttérről, a mesekönyvek kiadásáról és a mesének a mindennapi életben játszott szerepéről beszélnek a szakemberek. Az előadók között lesz irodalmár, könyvtáros, pedagógus, néprajzkutató, pszichológus, szerkesztő és intézményvezető. A programot változatos mesemondások és zenélések, fogadás és Mesekocsma is színesíti. A második napon a mesélés gyakorlati változatairól lesz szó, szakmai vitára bocsátva a szóbeli mesélés és a felolvasás lehetőségeit.

A Magyar Olvasástársaság az olvasás és az írásbeliség színvonalának emelését tűzte ki céljául. Ennek érdekében rendszeresen szakmai konferenciákat és továbbképzéseket szervez és szakértői támogatást nyújt magánszemélyeknek, közösségeknek, intézményeknek. Tagjai között könyvtárosok, tanárok, olvasáskutatók, pszichológusok, orvosok, szülők, írók, szerkesztők, nyelvészek, gyógypedagógusok, szociológusok, diákok és érdeklődő magánszemélyek vannak.

 

mti

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.