Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-08-26 16:56:00

Nem lesz szolidaritási adó, Pálffy csak fantáziált

Megváltoztatta a szolidaritási adóról szóló korábbi nyilatkozatát a kereszténydemokrata Pálffy István. A politikus semmilyen egyeztetést nem tart szükségesnek az ügyben.

A kereszténydemokrata Pálffy István még szerdán a Klubrádiónak olyan kormánypárti javaslatokról beszélt, miszerint ideiglenes jelleggel szolidaritási adót vezetnének be, mivel az egykulcsos személyi jövedelemadó miatti kiesést kompenzálni kell.  „Ez egy fantázia kategória” – reagált a TV2-nek  Szijjártó Péter miniszterelnöki szóvivő, hozzátéve: a kormány kitart az egykulcsos személyi-jövedelemadó mellett, mert az a „foglalkoztatás-növelés és a gazdasági növekedés egyik sarokköve” az egykulcsos adórendszer.

Az LMP Pálffy István nyilatkozatára hivatkozva úgy látta, a kormánypártok is kezdik belátni, hogy az egykulcsos adórendszer bevezetése súlyos károkat okozott az országnak, így az ellenzéki párt azt javasolta, hogy induljon egyeztetés a parlamenti pártok között egy igazságos és fenntartható adórendszer bevezetéséről. Az InfoRádió megkeresésére Pálffy István már az mondta: egyik kormánypárti frakcióban sem született  javaslat a szolidaritási adóról, mert „a magyar gazdaságban nincs olyan probléma, ami ilyen szolidaritási adót ebben a pillanatban igényelne."

 

Info Rádió, mi


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.