Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-11-16 12:35:00

Munka törvénykönyve: 681 módosító indítvány

Szili Katalin független országgyűlési képviselő szerint ezer sebből vérzik a munka törvénykövéről szóló törvényjavaslat, amit jól mutat az is, hogy a 299 paragrafusból álló előterjesztéshez 681 módosító indítványt nyújtottak be.

Ivády Gábor szintén független képviselővel közösen tartott szerdai sajtótájékoztatóján a volt szocialista házelnök elmondta, hogy ketten 85 módosító indítványt jegyeznek a közel hétszázból. Szili Katalin és Ivády Gábor módosító indítványaik közül kiemelték azokat, amelyek a nemzetközi jogszabályokhoz történő igazodást, az érdekképviseletek szerepének növelését, illetve a munkavállalók kiszolgáltatottságának csökkentését célozzák. A két politikus szeretné elérni például, hogy az új munka törvénykönyvében ne csak az üzemi tanácsoknak jusson hangsúlyos szerep, hanem a szakszervezeteknek is. Ugyancsak indítványozzák, hogy a munkavállalók számára a kötelező 8 órás pihenőidőt a munkáltatóknak egyben kelljen biztosítaniuk.

Az LMP képviselőcsoportjából tavaly októberben kilépett Ivády Gábor azt mondta, hogy a szakszervezeteket nem a Fidesz találta ki, és nem is a Fidesz fogja megszüntetni. Hangsúlyozta, hogy a szakszervezetek sok mindent túléltek és „ezt is túl fogják élni”. Ha a szakszervezeteket ellehetetlenítik, az olyan, mintha a munkavállalóknak kivágnák a nyelvét – fogalmazott.

 

mti

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.