Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-10-21 13:00:00

MSZP: „Ne költsünk Tarlós-tévére!”

A fővárosi MSZP szerint a szociális katasztrófa utolérte Budapestet, ám ebben a helyzetben a városvezetés televízióra és egy újság támogatására akar százmilliókat költeni.

Horváth Csaba szocialista frakcióvezető elmondta, hónapok óta nem fizeti ki az önkormányzat a hajléktalan-ellátásra szánt 650 millió forintot.

Kitért arra is, hogy a díjhátralékkal rendelkező családok számára korábban létrehozott alapítványt a mostani városvezetés „lenullázta”. Hozzátette: jelenleg 300 ezer családnak van 90 napon túli közműtartozása.

„Eközben jut pénz a Helyi Théma 100 milliójára, a Tarlós-tévé százmilliójára, az utca- és térátnevezésekre, és jutott pénz, mintegy 10 millió forint új zászló tervezgetésre és kivitelezésre” – fogalmazott az ellenzéki politikus.

Horváth Csaba közölte, az MSZP meg akarja gátolni az „ámokfutást”, ezért a közgyűlésnek azt javasolják: hozzon határozatot arról, hogy nem kívánja állami tulajdonba adni kórházait és iskoláit.

Javasolják továbbá, hogy a közgyűlés vonja el Tarlós István hatáskörét a színházigazgatók kinevezéséről, mert – Horváth Csaba szavai szerint – a főpolgármester „jól láthatóan nem boldogul ezzel”. Hozzátette: azt is kérik, vonja vissza Dörner György, az Új Színház vezetőjének kinevezését.

Közölte, az MSZP javaslatot tesz majd arra is, hogy a város „Tarlós-tévére” ne költsön százmilliókat, „saját maguk fényezése” helyett inkább fordítsanak nagyobb figyelmet a szociális katasztrófa elkerülésére.

 

mti

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.