Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-11-25 12:00:00

Moszkva tiltakozik a Szabadság téri incidens miatt

Tiltakozást jelentett be Oroszország budapesti nagykövetsége a magyar Külügyminisztériumnál a Budapest központi terén lévő szovjet katonai emlékmű november 23-ra virradóra történt meggyalázása miatt - jelentette be pénteki moszkvai sajtótájékoztatóján az orosz külügyi szóvivő.

Alekszandr Lukasevics közlése szerint az ügy kapcsán Oroszország budapesti nagykövetsége "haladéktalanul tiltakozást jelentett be a magyar Külügyminisztériumnál, követelve, hogy tegyenek mindenre kiterjedő intézkedéseket e kirívóan vandál cselekmény következményeinek felszámolása érdekében, hozzák rendbe az emlékművet, találják meg és büntessék meg az elkövetőket".

Mint az orosz külügyi szóvivő hangsúlyozta: Moszkvában abból indulnak ki, hogy Magyarország maradéktalanul teljesíteni fogja a háborúban elesett katonák és polgári áldozatok emlékének megőrzéséről szóló kétoldalú megállapodást.

Szerdán ismeretlenek fekete festékkel összefirkálták a főváros V. kerületében, a Szabadság téren álló szovjet hősi emlékművet. A kordonnal még mindig körbevett emlékműre azt írták, hogy "Vissza Erdélyt!", "Mindent vissza!", "Le a megszállókkal!" "Függetleség!" (az utóbbi szóból az n betű kimaradt). Az emlékmű orosz és magyar felirat áthúzták.
 

mti

 


Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.