Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-12-28 17:00:00

Mekkora lesz az IMF-hitel?

A Jobbik szerint bár Orbán Viktor arról beszél, hogy Magyarország nem akar hitelt felvenni a Nemzetközi Valutaalaptól (IMF), mert nem pénzre van szüksége, ez az állapot csak néhány hónapig tarthat és a kormány biztosan felvesz majd hitelt az IMF-től - mondta szerdai sajtótájékoztatóján Volner János.

Orbán Viktor miniszterelnök a Hír TV-nek adott múlt csütörtöki interjúban beszélt arról, hogy Magyarország nem akar hitelt felvenni a Nemzetközi Valutaalaptól (IMF), elővigyázatossági hitelkeretre van szükség.

"Nekünk nem pénzre van szükségünk, nem akarunk felvenni hitelt. (...) Arra van szükségünk, hogy olyan megállapodást kössünk, hogy ha a nemzetközi pénzpiacok megbénulnak, akkor hozzá tudjunk jutni egy hitelvonalhoz. Egy elővigyázatossági hitelkeretre van szükség" - mondta Orbán Viktor.

Volner János szerint ezzel szemben néhány hónap múlva a kormánynak biztosan szüksége lesz az IMF-hitelre. Az ellenzéki frakcióvezető-helyettes emlékeztetett arra, hogy az Orbán-kormány hivatalba lépése óta 2103 milliárd forinttal nőtt az államadósság annak ellenére, hogy a kormány egyik legfontosabb vállalása az adósság csökkentése.

 

MTI

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.