Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-12-22 19:52:00

Mégsem biztos, hogy mikor jön az IMF?

Kétséges még, hogy folytatódnak a tárgyalások az IMF és a magyar kormány között, közölte az Európai Bizottság magyarországi képviselete.

Egyelőre nem született döntés arról, hogy folytatódnak-e, és ha igen, akkor mikor folytatódnak a megbeszélések a magyar kormánnyal akár formális, akár informális keretek között az EU-tól és az IMF-től kért esetleges pénzügyi segítségre vonatkozóan - közölte az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete az MTI-vel csütörtökön.

A közlemény kiemeli, hogy e kérdésben nincs változás az Európai Bizottság álláspontjában
A képviselet ezzel pontosította az Európai Bizottság szóvivőjének napközbeni bejelentését, hogy a tervek szerint januárban megkezdődnek a tárgyalások Magyarország, valamint a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és az Európai Unió között.

A testület szokásos napi sajtótájékoztatóján - kérdésre válaszolva - Olivier Bailly emlékeztetett arra, hogy informális előkészítő tárgyalások már a múlt héten is folytak a felek között.

Fogalmazása szerint ezeket a pénzügyi stabilitásról, illetve a jegybankra vonatkozó törvénytervezetek "támasztotta nehézségek miatt félbe kellett szakítani".

A hivatalos tárgyalásoknak azonban a tervek szerint a jövő hónapban meg kell kezdődniük - emelte ki a szóvivő.

MTI

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.