Kik vagyunk? Mit akarunk? Kik állnak mögöttünk? Partnereink Kapcsolat  
A mindennapi.hu portál a tartalmait jelenleg nem frissíti, az eddigi tartalmak továbbra is megtekinthetőek.
Hírsor
2011-10-03 14:15:00

Meggyanúsították Gyurcsány Ferencet

Hivatali visszaéléssel meggyanúsította Gyurcsány Ferenc volt szocialista kormányfőt a sukorói kaszinóberuházással kapcsolatos büntetőügyben a Központi Nyomozó Főügyészség.

A Keresztes Imre főügyész által jegyzett közlemény szerint „Gyurcsány Ferenc a gyanúsításközléssel szemben panaszt jelentett be, majd rövid, személyeskedéstől sem mentes nyilatkozatot tett, tagadva a terhére rótt bűncselekmény elkövetését”.

A volt kormányfő kijelentette, kérdésekre nem hajlandó válaszolni, megtagadva így a további vallomástételt. A gyanúsított észrevételt, indítványt nem tett – tájékoztatott a főügyész.

Esküszegéssel vádolta az ügyészség vezetőit és az ügyben eljáró ügyészeket Gyurcsány Ferenc nyilatkozatában. A volt miniszterelnök alig több mint háromnegyed órát töltött a nyomozóhatóság épületében. Ezután közölte: vallomást tett, de panasszal élt a gyanúsítás ellen.

Szavai szerint rövid vallomásában „az ügyészek szemébe nézve” azt mondta: megsértették esküjüket, és ahelyett, hogy elfogulatlanul végeznék munkájukat, politikai ellenfeleinek ösztökélésére „ocsmány, cinikus koncepciós perben vesznek részt”. Hozzátette: el fog jönni a pillanat, amikor azok, „akik most a főügyész mögött állnak”, nem tudják „megvédeni attól, hogy szembenézzen a joggal, a jog pedig azt fogja mondani, hogy ami itt történt, disznóság, tisztességtelenség, szégyen”.

A szocialista politikus tudatta: a gyanúsítás szövegét és a kihallgatásán készült felvételt néhány órán belül nyilvánosságra hozza.

mti

Elküldöm a cikket | Nyomtatás | A lap tetejére


A hét java

© mindennapi.hu - minden jog fenntartva. All rights reserved.